Ezt jobb, ha tudod: egyre több ilyen paradicsomot árulnak a magyar boltokban

Ezt jobb, ha tudod: egyre több ilyen paradicsomot árulnak a magyar boltokban

agrarszektor.hu
Több mint 12 ezer tonna paradicsom kerül a fogyasztók asztalára idén a többgenerációs dél-alföldi kertész családok alkotta TRIVEGA Kft. üvegházaiból. A cég idén több mint 30-féle paradicsomot, valamint fejes salátát, kígyóuborkát és kaliforniai paprikát termeszt az összesen 52 hektárnyi, nagyrészt üvegházas területén.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Húsvét után felpörgött a paradicsomtermesztés a 2012-ben, dél-alföldi kertész családok összefogásából létrehozott TRIVEGA Kft. tagjainak modern üvegházaiban - írja közleményében a cég. Az év elején ültetett palántákból kihajtott - egy szezon alatt akár 15 méteresre is megnyúló - töveken márciusban kezdtek nagyobb mennyiségben beérni az első termények. Májustól intenzíven szüretelik a cég munkatársai a paradicsomot az év végéig.

A legfontosabb célunk az, hogy egész évben egészséges, zamatos, friss paradicsomot és egyéb zöldségféléket termeljünk, és azokat a lehető legrövidebb idő és szállítási útvonal alatt az üzletláncokhoz juttassuk. Az idei szezonban a terveink szerint mintegy 14 ezer tonna zöldségfélét termesztünk, amelyből több mint 12 ezer tonnát tesz ki a paradicsom. A mennyiség döntő többsége hazai kiskereskedelmi láncokon keresztül kerül a fogyasztók asztalára, de idén először a környező országokba is szállítunk paradicsomot

 - ismertette Nemes-Nagyné Vas Andrea, a TRIVEGA Kft. ügyvezető igazgatója.

EZ IS ÉRDEKELHET

A TRIVEGA tagok magas technológiai színvonalú, modern üvegházaiban több mint 44 hektáron, fóliasátraiban pedig 8 hektáron zajlik a termelés. Ezek összesen 600 embernek nyújtanak állandó munkahelyet. A kiváló minőségű, frissen szedett árut Kisteleken, Csongrád megyében csomagolják, majd a vállalkozás Pest megyei központi raktárából szállítják az áruházakba.

Forrás: TRIVEGA Kft. 

Mint Nemes-Nagyné Vas Andrea elmondta: a cég számára kiemelten fontos a fenntarthatóság a gazdálkodásban. A teljes termőterületet geotermikus energiával fűtik, az üvegházak energiaszükségletéhez a napenergiát is felhasználják napkollektorok segítségével. Az állományaikat biológiai növényvédelemmel támogatva óvják a kártevőktől. Az üvegházakban termesztőközegként újrahasznosítható kókuszrostot alkalmaznak, amely kókuszdióháncsból készül és tökéletes vízellátást és levegőzést biztosít a gyökereknek. A termékek csomagolásának alapanyaga fenntartható erdőgazdaságokból szár-mazik. A zöldségek öntözéséhez csepegtető rendszereink célzottan adagolják a vizet, ezzel kerülik a felesleges vízfelhasználást.

A cég az eltelt évtizedben komoly fejlesztéseket hajtott végre a telephelyein, hogy nagyobb hozamú, jobb minőségű zöldségeket tudjon termelni egész évben. Mindezek eredményeként a TRIVEGA az elmúlt években megnövelte árbevételét: a zöldségfélék értékesítéséből 2021-ben nettó 5,7 milliárd forintos forgalmat bonyolított le.

A fogyasztói igények változásait is folyamatosan figyelemmel kísérjük és ezekre reagálva újabb és újabb termékeket veszünk fel a termesztési palettára. Ma egyre inkább a kisebb méretű, zamatos paradicsomokat keresik a vásárlók, így ezek körét is folyamatosan bővítjük. Mindezek mellett olyan különlegességeket is termesztünk, mint a sötétlila, vagy sárga paradicsom, amelyek igazi gasztronómiai különlegességet jelentenek.
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?