Megszületett a megállapodás: így pörgetnék fel a magyar élelmiszergazdaságot

Megszületett a megállapodás: így pörgetnék fel a magyar élelmiszergazdaságot

agrarszektor.hu
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) együttműködési megállapodást kötött a COOP üzletlánccal, a hazai élelmiszergazdaság tevékenységének támogatása érdekében. A biztonságos hazai élelmiszerellátás, valamint a szakemberutánpótlás biztosítása érdekében különös jelentőséggel bír a szoros együttműködés Magyarország legnagyobb agráregyeteme és az ország legnagyobb lefedettséggel rendelkező, 100 százalékban magyar tulajdonú élelmiszer kereskedelmi lánca között.

JÖN AZ AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Mint azt Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora az együttműködés kapcsán kiemelte, vannak olyan zászlóshajó területek, amelyeket az egyetem a magyar agrár- és élelmiszertudomány kulcsterületeihez kapcsolódóan kiemelten kezel - írja közös közleményében a COOP és a MATE. Az egyik ilyen éppen az egyetem portfóliójában egyedülálló élelmiszermérnöki képzés, amely a felvételi eljárások során évek óta dobogós, és ahol minden évben jellemző a jelentős túljelentkezés is.

Bátran állíthatjuk, hogy az élelmiszertudomány, a biotechnológia olyan dinamikusan változó terület, amelyben a technológia és a fogyasztói igények változása folyamatosan új kihívások elé állítja a szakembereket. Hogy hallgatóink a lehető legsikeresebben helytálljanak ezen a dinamikusan változó területen, ahhoz a piacok igényeinek megfelelő tudásra van szükségük, melyet partnereinkkel közösen biztosítunk számukra

 - tette hozzá az intézmény vezetője. A COOP és a MATE kapcsolata nem újkeletű, hiszen az üzletlánc szakemberei hosszú évek óta közreműködnek az élelmiszerkereskedelmi specializáción tanuló hallgatók oktatásában.

Tóth Géza és Gyuricza Csaba (Forrás: COOP és MATE)
A mostani együttműködési megállapodással még szorosabbra kívánjuk fűzni kapcsolatunkat a felsőoktatási intézménnyel, melynek keretében a Budai Campuson COOP tárgyalástechnikai oktatói terem kerül kialakításra

 - hangsúlyozta Tóth Géza, a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója.

Dr. Rédei István, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának tagja az egyetem oktatómunkájában már több éve vesz részt előadóként és vizsgabizottsági tagként. 

Úgy gondolom, hogy ez a deklarált együttműködés nem csupán az eddig meglévő kapcsolat szentesítése, hanem egy új jövő kezdete lehet: az egyetem számtalan új és naprakész elméleti tudással rendelkezik, a hallgatók pedig friss diplomásként ezzel felvértezve léphetnek a kereskedelmi szektor munkaerőpiacára. Tehát kollektíven előnyös az oktatás és a gazdasági működés számára, illetve együttműködve a már meglévő munkaerő továbbképzése vagy tudás megújítása szempontjából.
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 21. 16:03