Most érkezett a hír: távozik egy Tokaj-Hegyaljai csúcsborászat vezetője

Most érkezett a hír: távozik egy Tokaj-Hegyaljai csúcsborászat vezetője

agrarszektor.hu
Véget ért egy korszak a Tokaj Oremus pincészet életében. A birtokot az alapítástól, az 1990-es évek elejétől vezető Bacsó András nyugdíjba megy, helyét Kindl Róbert veszi át.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Magyarország egyik legismertebb, nemzetközi hírű borászata, a Tokaj Oremus 1993-ban alakult - írja az Infostart. A spanyol Tempos Vega Sicilia cégcsoport tagja a vállalat, élén a kezdetektől Bacsó András áll. Az ismert szakember neve szinte összeforrt a Tokaj Oremussal, hiszen ott volt már a birtok felépítésénél, a termékstruktúra kialakításánál, az ő irányítása alatt tette meg a borászat az első lépéseket a nemzetközi hírnév felé.

Bacsó András Tokaj-Hegyalján nőtt fel, és már a Tokaj Oremus előtt is a borvidéken dolgozott. Az egyetemi évek után visszatért szülőföldjére, és 40 éven keresztül munkálkodott a tokaji bor hírnevének öregbítéséért. Most úgy döntött, hogy nyugdíjba vonul, és átadja a helyét a fiatalabb generációnak. A hírt a borászat egy szűk körű sajtótájékoztatón jelentette be január 21-én.

A Tempos Vega Sicilia cégcsoport öt pincészetet tömörít, közülük négy Spanyolországban található, és egy, a Tokaj Oremus Magyarországon. A spanyol tulajdonú Tempos Vega Sicilia vezetősége úgy látta jónak, hogy a vállalat vezérigazgatója, Anonio Menéndez - ahogyan a cégcsoport másik négy borászatánál, úgy az Oremusnál is - kapcsolódjon be intenzívebben a munkába. A későbbiekben ő felel a nemzetközi kommunikációért és a nemzetközi kereskedelemért, Bacsó András helyét pedig egy magyar szakember, Kindl Róbert veszi át, aki így a Tokaj Oremus cégvezetője lesz. 

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06