Hivatalos: így változik a magyar piacok nyitvatartása a korlátozások alatt

Hivatalos: így változik a magyar piacok nyitvatartása a korlátozások alatt

agrarszektor.hu
A kormány november 11-től hatályos védelmi intézkedéseit a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete tartalmazza. A helyi termelői piacok zavartalan működése továbbra sem korlátozott, csak az estig nyitva tartó piacok nyitvatartási idejében történtek változások a kijárási tilalom bevezetésével.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A korlátozások vonatkoznak a rendezvényekre is, miszerint tilos rendezvényeket szervezni és azok helyszínén tartózkodni - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Sok esetben rendezvényként kerülnek bejelentésre szabadtéri vagy üzletházi termelői piacok, programkínálattal egybekötve. Ezek megtartása a rendelet értelmében tehát tilos, valamint ennek betartásáról a rendezvény szervezője, illetve a rendezvény helyszínéül szolgáló intézmény vagy helyiség üzemeltetője köteles gondoskodni. Továbbá a rendelet értelmében nem rendezhető karácsonyi vásár sem. Azonban az üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység vészhelyzeti szabályai szerint vészhelyzet idején a lakosság ellátása céljából élelmiszer forgalmazható. A csomagküldő kereskedelem használatával pedig zavartalanul működhet tovább a napi fogyasztási cikkek ellátásával történő kiszolgálás.

December 3-án rendezi a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely idén egész napos, közel 10 órányi szakmai programot kínál online módon. Az eseményen két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg témával várjuk a résztvevőket. Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvénye egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük lesz online élőben követni az egész napos konferenciát, szavazni tudnak, illetve lehetőségük lesz networkingre és kapcsolatépítésre is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

A helyi termelői piacok zavartalan működése továbbra sem korlátozott, csak az estig nyitva tartó piacok nyitvatartási idejében történtek változások a kijárási tilalom bevezetésével. A piacok este 7 óráig maradhatnak nyitva, és leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki. Nyitvatartási időben be kell tartani a mindenkori járványvédelmi előírásokat, melynek megfelelően a piac zárt és nyitott területére vonatkozóan a maszk használata kötelező!

A kamarai Piackeresőben továbbra is megtalálhatók a hagyományos piacok és a termelői piacok az ország egész területéről. A védelmi intézkedésekre tekintettel két budapesti és négy vidéki - este 7 óra után is nyitva tartó - piacok nyitvatartási idejében bekövetkezett változást az üzemeltetőkkel történő egyeztetést követően korrigáltunk.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06