Milliárdokat osztanak szét a magyar szőlőtermelők között: ekkor érkezik a támogatás

agrarszektor.hu
A zöldszüret kényszerű, de a termelők számára önkéntes megoldása a jelenlegi nehéz borpiaci helyzetnek - mondta köszöntőbeszédében Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára a 40. Halasi Szüreti Fesztiválon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Feldman Zsolt tájékoztatása szerint országszerte több mint 3.500 hektár termés idő előtti szüretelésével sikerült enyhíteni a piaci nyomást, ennek ellentételezésére október közepéig több mint 1900 termelő összesen 2,5 milliárd forint támogatáshoz jut - írja közleményében az Agrárminisztérium. Csak a Kunsági borvidéken mintegy 1.900 hektáron 931 termelő döntött a zöldszüret mellett, így 270-280 ezer mázsával csökkent a borvidéki várható szőlőtermés.

Feldman Zsolt elmondta: az elkövetkező hetekben derül ki, hogy milyen lett az idei termés, milyen lesz a 2019-es évjárat. A korai érésű szőlőkből készült boroknál azonban már felelősen állítható, hogy az eddigi időjárás kedvezett a minőségnek, és kiváló évjárat lehet az idei.

Címlapkép forrása: MTI/Varga György

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?