Újdonságokkal támad Csányi nagy húsipari cége

agrarszektor.hu
Több újítással is készül idén a 150. jubileumát ünneplő Pick Szeged Zrt., egyik ilyen a hamarosan a boltokba kerülő Jubileumi szeletelt vastagkolbászok négyféle ízben. Emellett története legnagyobb beruházást tervezi a cég, egy zöldmezős üzemfejlesztés keretében szeretnék ugyanis megújítani a penészes szárazáru gyártását.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Pick Szeged Zrt. ebben az évben több újítással, illetve meglepetéssel készül, hogy minél inkább bevonja a PICK 150. évfordulójának megünneplésébe a dolgozókat és a vásárlókat - hangzott el az immáron 14. alkalommal megrendezett Coop Rally. Ennek részeként május végén nyitotta meg kapuit a PICK Virtuális Múzeuma, ahol 360 fokos videó segítségével valóságszerű gyárlátogatáson vehetnek részt a látogatók. Továbbá a jubileum évében új termékek is a boltokba kerülnek, köztük a Jubileumi szeletelt vastagkolbászok négyféle ízben. A PICK Téliszalámi is új csomagolást kapott az egyedi 150 éves logóval, amelyet a dolgozók szavazhattak meg. 

Forrás: MTI/Rosta Tibor

A PICK jelenleg a három városban lévő négy telephelyén évi több mint negyvenezer tonna húskészítményt állít elő. Az alsómocsoládi gyártóbázison 6 ezer tonnán felüli penészmentes szárazárut, a szegedi hentes üzemben több mint 17.000 tonna hentesárut, míg Baján mintegy 6 ezer tonna sonkafélét gyártanak. Ezeknek a döntő többsége a hazai boltok polcaira jut el, míg egynegyedét 35 másik országban, a régiós piacokon túl értékesítik, olyan távoli helyeken is, mint Hongkong vagy az USA.

EZ IS ÉRDEKELHET
A Pick Szeged Zrt. fő profilját továbbra is a szárazáru üzletág képviseli, amelynek eladásai éves szinten meghaladják a 16 ezer tonnát. Ezen a szegmensen belül a legtöbbet a hagyományos érleléssel készülő tradicionális penészes szalámikból értékesíti, és emiatt mára megközelíti a gyártókapacitás maximumát mindkét szegedi telephely. A helyzet feloldására a vállalat zöldmezős beruházás keretében szeretné megújítani a penészes szárazáru gyártását. A tervezett üzem elindulásával jelentős kapacitásbővítéssel számolnak, emellett a legújabb technológiai gépek, berendezések és módszerek alkalmazásával kialakított, modern telephelyen csökkenthető az ipari termeléssel járó környezetterhelés is. A megvalósuló üzemfejlesztés után legalább 25 százalékkal növelhető a penészes szalámi értékesíthető mennyisége és lehetőség nyílik újabb termékek bevezetésére és prémium termékek bővítésére is.
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?