Megdöbbentő: több mint 3 millió forintot fizettek egy fürt vörös szőlőért

MTI
A szezon első árverésén több mint 1,2 millió jenes (3,2 millió forintos) rekordáron kelt egy fürt vörös szőlő Japánban. Ez a legmagasabb ár, amit a Ruby Roman nevű, lédús, magas cukortartalmáról híres fajta 12 évvel ezelőtti piacra dobása óta egy fürtért adtak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az Isikava prefektúrában nemesített Ruby Roman nevű vörösszőlő-fajta minden szeme 20 grammnál nagyobb súlyú. A szőlőfajta piacra kerülésének 12. éve és a Reiva-kor első aukciójának tiszteletére 1,2 millió jent, azaz 3,2 millió forintot ajánlottak egy fürtért. A Reiva-kor az új japán uralkodó májusi trónra lépésével kezdődött új korszak elnevezése.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Sokan aggódtak, hogy a június végi rossz idő miatt romlik a nemes fajta minősége, de a július szerencsére melegedést hozott a vidéken. A várakozások szerint mintegy 26 ezer fürt Ruby Romant adnak el szeptember végéig.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 10:03