Ezt nézze meg! - Így vernek át a húsboltokban (videó)

agrarszektor.hu
Bizonytalan eredetű, jelölés nélküli és lejárt minőség megőrzési idejű húsokat foglalt le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) több hentesüzletben. Összesen egy tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból, és várhatóan milliós nagyságrendű bírságot szabnak ki.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Egyszerre négy - azonos érdekeltségi körbe tartozó - hentesüzletben tartott ellenőrzést az elmúlt héten a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kiemelt ügyek igazgatósága. Az ellenőrzés során az üzletekben nem tudták igazolni az áruk eredetét, a termékek egy részéről eltávolították a jelölést, egy részük pedig már lejárt minőség megőrzési idejű volt. Az egységekben tiltott módon helyben lefagyasztott húsokat is találtak a szakemberek.

Az akcióban összesen több mint 70 tétel (egy tonna) élelmiszert kellett kivonni a forgalomból - közölte a Nébih. Az áruk között füstölt húskészítmények, tőkehúsok, fűszerek, fagyasztott halak, legnagyobb mennyiségben pedig dobozos zsírok voltak. Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.

A Nébih az ellenőrzésről ezt a videót készítette:

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 10:03