Tényleg laborhúst fogunk enni tíz év múlva?
Egyelőre csillagászati áron van a sejtalapú hús, és az sem világos, hogy ki venné meg, ha széles körben kapható lenne.
Egyelőre csillagászati áron van a sejtalapú hús, és az sem világos, hogy ki venné meg, ha széles körben kapható lenne.
A laboratóriumi vizsgálatok több esetben állati eredetű fehérjét is kimutattak a vegánnak ígért ételekben.
Németországban széles piaca van a növényi alapú élelmiszereknek, de a nagyarányú vegetáriánus népesség még többet szeretne.
Franciaországban megtiltanák az olyan nevek használatát, mint a "steak" és a "spare ribs" az országban előállított növényi eredetű élelmiszerek esetében.
Nemcsak világszerte, de Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a növényi alapú húspótlók.
A növényi eredetű hús- és tejtermék imitátumok esetében szigorúbb uniós szabályozásra van szükség.
A 3D nyomtatás a pépes, pasztaszerű nyersanyagok nyomtatását teszi lehetővé, a hozzátevőket kapszulák, tartályok tartalmazzák.
A műhús egy új piaci szegmens, egy új lehetőség, amit az utóbbi években meglovagoltak, fejlesztettek, nagyon sokat költöttek rá.
A koronavírus után öt markáns gasztronómiai irányzat figyelhető meg Németországban.
Ez durva!
A Cerbona Kft. a vegán élelmiszerek piaca felé nyit.
Húsmentes élet a Föld jövőjéért?
Ez mellbevágó lehet!
Nagyot nőtt tavaly a növényi alapú termékek piaca.
Ebbe most érdemes lehet belekezdeni!
Hiába lerágott csont, sok mindent nem tudunk a húsról és a vegánságról.
Eloszlatjuk a vegánság körüli kételyeket.
A vegánoknak vagy a húsfogyasztóknak van igaza?
A "műhús" a jövő étele, vagy csak átverés?
A Brain Bar Reboot-ban ütköztette érveit a két oldal képviselője.
Két új agrárkonferenciát is megrendez idén a Portfolio Csoport május 22-én és 23-án.
A talajokból eltűnő szerves anyag sokszor légkörbe kerül, a mezőgazdasági tevékenységből származó szén-dioxid kibocsátás közel 40%-áért a nem megfelelő agrotechnika lehet felelős.
A magyar szabályozás miatt lemarad a technológiai fejlődésben a hazai nemesítés – hangzott el a martonvásári tudományos konferencián.
A kedvezőtlen gazdasági környezet miatt egyre többen nyúlnak az olcsóbb, nagyobb kiszerelésű tejtermékek iránt, ráadásul rengeteg az import is itthon.
Az Agro-ökológiai Programban a tudatosság mentén kell választani, fontos, hogy ne csak a pontvadászat legyen a cél.
Töprengéssel teli és nagyon elhúzódó kezdet jellemezte az idei fajtaválasztási szezont