Elstartolt az állattenyésztési csúcstalálkozó: 2000 tenyészállatot mutatnak be

Elstartolt az állattenyésztési csúcstalálkozó: 2000 tenyészállatot mutatnak be

agrarszektor.hu
A SOMMET DE L'ELEVAGE állattenyészési csúcstalálkozó három napon keresztül széleskörű programot kínál gazdaságlátogatásokkal, szakmai rendezvényekkel, gyakorlati bemutatókkal és aktuális mezőgazdasági témájú konferenciákkal. A szervezők szerint a 2023-as rendezvényen várhatóan „a Sommet történetének legnagyobb számú tejelő szarvasmarha lesz.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

A SOMMET a világ vezető marhahús-ipari kiállítása, a tejipar, valamint a juh- és lovaságazat referenciája is. A kiállítás átfogó áttekintést nyújt a látogatónak az állattenyésztési és gazdálkodási ágazatok termékeiről és szolgáltatásairól például gépekről, genetikáról, de a takarmányok, állatgyógyászati ​​termékek, fejőberendezések, gazdálkodói kellékek és szolgáltatások, valamint a mezőgazdasági épületek, megújuló energiaforrások területén is találkozhat újdonságokkal a résztvevő.

A szervezők „a világ első számú fenntartható állattenyésztési bemutatójaként” jellemezték a Sommet de l'Élevage-t a franciaországi Clermont-Ferrandban, ma (október 3-án, kedden). Az esemény mától péntekig (október 6.) tart, és várhatóan 105 000 látogatót, valamint 1 550 kiállítót fogad, és több mint 2 000 állatállományt mutatnak be. Idén lesz a 32. évfordulója a kiállításnak, és a Limousin és Brown Swiss fajták országos bajnokságát rendezik. Emellett a rendezvényen a Montbeliard fajta interregionális versenyére is sor kerül. A szervezők szerint a 2023-as rendezvényen várhatóan „a Sommet történetének legnagyobb számú tejelő szarvasmarha lesz. Írországból számos gazdálkodó, agrárvállalkozás és tenyésztőegyesület látogat el minden évben a kiállításra, és idén az Irish Limousin Cattle Society és az Irish Salers Cattle Society tagjai is részt vesznek az eseményen.

- írja az agriland.ie

Élőben is közvetítik

A SOMMET során minden évben több farmlátogatást szerveznek a külföldi látogatóknak, hogy felfedezhessék a francia állattenyésztés és kutatás kiválóságait. A kiállításon közel 1300 szarvasmarha 24 különböző fajtából vonul majd végig a Grande Halle d'Auvergne gyűrűin. Közel 400 állatot felvonultató országos Limousin verseny lesz a kiállítás fénypontja.  A tejelő fajták számára is országos versenyt rendeznek. Mindkét eseményt állatárverés követi. A www.web-agri.fr oldalon pedig élőben is betekintést kaphat a kiállítás programjába.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. december 11. 13:33