Nagyot lépett a magyar családi gazdaság: így fejlesztették állattartó telepüket

Nagyot lépett a magyar családi gazdaság: így fejlesztették állattartó telepüket

MTI
A támogatási lehetőségek kiaknázásával valósítható meg a mezőgazdaság sokszínűsége, stabilitása és versenyképessége - mondta Nagy István agrárminiszter a Hortobágy-Faluvéghalma Kft. húsfeldolgozó üzemének ünnepélyes átadásán.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az 1 milliárd forintra tervezett bekerülési költség mára 1,4 milliárd forintra nőtt, amelyhez az eredeti 50 százalékos intenzitású állami és európai uniós támogatás félmilliárd forint volt. A beruházás másfél év alatt készült el, melynek során az új épületek a legmodernebb technológia vívmányait vonultatják fel, miközben megújuló energiát alkalmaznak. Azzal pedig, hogy egy kézben marad a tevékenység - a legelőtől az asztalig - a biztonságos, kiszámítható termelést valósítja meg a családi gazdaság - erősítette meg Nagy István.

Az agrártárca vezetője szerint az agrárium nem szakma, hanem életforma. A család sikeres életútját példaként állította a többi ágazat művelői számára, azt hangsúlyozva, hogy aki akar, az meg tudja valósítani álmait, elképzeléseit. Arra buzdította a gazdatársadalmat, hogy pályázzanak, mert akár ötmilliárd forintot is elnyerhetnek.

Katona Imre tulajdonos, ügyvezető elmondta, hogy szarvasmarha telephelyeiken pásztoroló legeltetéssel foglalkoznak. Magyarországon egyedül ő rendelkezik Japánból származó wagyumarha-tenyészettel. A húsüzembe levágva, negyedelve érkeznek a marhák. A pályázatban 10 munkaerő alkalmazását kötötték ki, ám már 14 személyt tudnak foglalkoztatni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?