Ez lenyűgöző: valóságos halóriást fogott egy horgász a Pelikán horgásztavon

Ez lenyűgöző: valóságos halóriást fogott egy horgász a Pelikán horgásztavon

agrarszektor.hu
A kapitális fogást a Gödöllőn az Isaszegi út mellett található Pelikán horgásztavon ejtette meg Gerőfi László, az egyesület elnöke. A 215 cm-es, 72 kg-os harcsát szemerkélő esőben, gumihallal pergetve sikerült horogra kapni. A termetes példányt Molnár Árpád horgásztársával sikerült csónakba emelnie. A halat a sebei leápolása után visszaengedték a tóba.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az egyesület kezelésében álló, Gödöllő-Isaszegi tórendszer 5. taván május 15-én, szombaton 215 cm-es, 72 kg-os harcsa került horogra - írta meg a HelloVidék a Pelikán Horgász Egyesület közleménye alapján. A tórekord halat alkonyat előtt, szemerkélő esőben, gumihallal pergetve, csónakból akasztotta meg Gerőfi László, az egyesület elnöke. A méretes harcsát több mint egy órás fárasztást követően, már sötétben fogta ki Gerőfi László, és Molnár Árpád horgásztársa segítségével sikerült csónakba emelnie a termetes példányt.

A kapitális halat a mérlegelés és sebei fertőtlenítése után visszaengedték a tóba. A tavon egyébként korábban nem egy termetes harcsát fogtak az egyesület tagjai. A tóban a következő fogható halak találhatóak: ponty, amur, csuka, harcsa, keszeg, kárász. Az egyesület vizén csak a tagok horgászhatnak.

(Címlapkép forrása: Pelikán Horgász Egyesület)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?