Merőben új módszerrel venné fel a harcot a kártevőkkel egy amerikai cég

Merőben új módszerrel venné fel a harcot a kártevőkkel egy amerikai cég

A FarmSense Inc. bejelentette, hogy hamarosan megkezdi a forgalmazását a legújabb okos kártevő-megfigyelési rendszerének. A vállalkozás célja, hogy ezzel is segítsen a gazdáknak elfogadni a legújabb mesterséges intelligencia alapú és analitikai eszközöket, valamint hogy javítsa a rovarmegfigyelési módszereket és a termésgazdálkodást.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A kaliforniai székhelyű FarmSense egészen új optikai szenzoros technológiával fogja automatizálni a valós idejű rovarmeghatározást és -számlálást. A FlightSensor névre keresztelt termékkel a gazdák, a kártevők mindenkori aktivitására vonatkozó pontos információk birtokában azonnali döntéseket hozhatnak majd növényeik védelmében, írta meg a Future Farming. A vállalkozás szerint a megfigyelési rendszerüknek köszönhetően a gazdák csökkenthetik a növényvédő szerek felhasználását azáltal, hogy képesek lesznek a kezelések helyének és idejének optimalizálására. Az adatok drót nélkül fognak felkerülni a FarmSense felhőjébe. A szenzorok különböző méretekben lesznek elérhetőek, a mérési algoritmusok pedig változtathatóak lesznek, annak függvényében, hogy milyen rovart akar megfigyelni a felhasználó.

Az okos rendszer fejlesztése eredetileg egy akadémiai együttműködés részeként indult el, de a FarmSense két társalapítója, Eamonn Keogh és Shailendra Singh hamar rájöttek, hogy milyen előnyei lennének a rendszer tényleges megalkotásának. Ahogy Eamon Keogh mondta, a gépi tanulási közösség számos területen vizsgálja már a begyűjtött adatokat, de a rovartan vonatkozásában még senki sem foglalkozott vele. Pedig a technológia tulajdonképpen feleslegessé teszi a ragadós csapdák kihelyezését és a rovarok egyesével történő számlálását.

Dr. Mark Hoddle, a kaliforniai University of California Riverside rovartudósa és a FlightSensor egyik első kipróbálója elmondta, hogy a rendszer által biztosított elemzéseknek köszönhetően szinte mindig pontosan tudja, mi is történik a gyümölcsösei területén. Ami azonban még ennél is jobb a szakember szerint, hogy ezekhez az információkhoz könnyedén hozzáférhet a mobiltelefonja segítségével, letöltheti őket és az adatok elemzése után könnyen és gyorsan hozhatja meg a megfelelő döntéseket.

A FarmSense Smart Pest Monitoring System nevű terméke egyelőre csak a kiválasztott partnerek számára elérhető, de 2021 januárjától mindenki számára elérhetővé válik majd.

(Címlapkép forrása: FarmSense)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?