Elképesztő pénzeket költenek a magyar kutyafajták megmentésére

agrarszektor.hu
Az Agrárminisztérium genetikai erőforrásaink megóvásáért két évvel ezelőtt génmegőrzési stratégiát készített, amelynek része a kuvasz, valamint a további nyolc magyar ebfajta génmegőrzési tevékenységének a támogatása - jelentette ki Nagy István Agrárminiszter a Nemzetközi Kuvasz Tenyésztési Konferencián, szombaton Tápiószentmártonban.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Nagy István emlékeztetett: a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a magyar kutyafajták DNS-alapú származásellenőrzéséhez szükséges laboratóriumi háttér fejlesztésére 65 millió forintos forrást csoportosított át. A minisztérium emellett 50 millió forinttal támogatja a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének szövetségén keresztül a tenyésztő-szervezetek feladatainak ellátását és a magyar fajták népszerűsítését. 

A tárcavezető szerint, nagyon időszerű volt már egy olyan esemény, amely az ebfajta megőrzéséhez, fennmaradásához szükséges kérdések megvitatásának biztosít lehetőséget. Nagy István kifejtette, további közös feladatunk a kuvasz társadalmunkban betöltött új helyének és szerepének a megtalálása.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?