Újraindulhat a hazai sertéshús exportja Szingapúrba

agrarszektor.hu
A szingapúri Agro-Élelmiszer és Állategészségügyi Hatósággal (AVA) kötött megállapodásnak köszönhetően ismét lehetővé vált a magyar vállalatok számára a sertéshús és nem hőkezelt sertéshúskészítmények Szingapúrba történő kiszállítása a szaktárca közleménye szerint.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára, dr. Bognár Lajos országos főállatorvos az első hazai afrikai sertéspestis eset megjelenése óta tárgyalt szingapúri kollégájával a hazai sertéshús export újraindításáról. Idén januárban főállatorvosi látogatásra került sor a távol-keleti országba, melynek során hazánk szingapúri nagykövetségének támogatásával megszületett a regionalizációs megállapodás a kiszállításokhoz szükséges feltételekről. A döntés eredményeképp az afrikai sertéspestis vaddisznóállományban történő előfordulása esetén már nem az egész ország, hanem csak a kitöréssel érintett, illetve a korlátozás alatti területek kerülnek tiltólistára a szingapúri kiszállítások során.

EZ IS ÉRDEKELHET
Ez óriási eredmény, hasonlóakra lenne szükség egyéb távol-keleti partnereinkkel is. A regionális megítélés jelentőségéről a beszúrt cikkben írtunk legutóbb. A nemzetközi piac legnagyobb szereplője Kína, ezért a vele való megállapodást várja leginkább a szakma. Az is nagy siker, ha ezt Németország éri el, mivel a vírus esetleges ottani felbukkanásával a náluk beragadó húsmennyiség egész Európában döntően befolyásolná az átvételi árakat.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 10:03