Durván elszálltak az árak: ennyit kell fizetni a tűzifáért Magyarországon

Durván elszálltak az árak: ennyit kell fizetni a tűzifáért Magyarországon

agrarszektor.hu
A tűzifakereskedők szerint konganak a tüzépek, alig vannak vásárlók. Egyes szakemberek beszámolója alapján a forgalmuk csaknem 60 százalékkal esett vissza a tavalyihoz képest. A kereslet hiányának pedig egy oka van, ami nem más, mint az, hogy idén brutálisan elszálltak a tűzifaárak. 

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Begovácz Zoltán magánerdész szerint a probléma majd szeptember közepén gyűrűzőik, amikor sokan a legutolsó pillanatban akarnak tüzelőt vásárolni.

Abban a pillanatban, ahogy bejön a hideg idő, olyan mértékű lesz a felvásárlás, hogy készlethiány lesz. Azt nem tudjuk, hogy az állami árak, hogyan alakulnak majd, azt hallottuk, hogy 45 ezer forint körül lesz a standard ára

- mondta az ATV Híradónak Begovácz Zoltán erdész.

EZ IS ÉRDEKELHET

Egy másik kereskedő szerint az elmúlt évek forgalmának az egyharmadát sem érik el. Mivel nagykereskedő és tüzéptelepeket szolgál ki, ott is ugyanez a tendencia. Kiemelte, a fa kellene, de túlzó az ára jelen pillanatban. Egy debreceni tüzépen most két fajta fát tartanak: akácot és tölgyet. Az előbbinek 7000 forint, az utóbbinak pedig 6500 forint a mázsája. Ennek ellenére itt is visszaesés mutatkozik a keresletben. Mindemellett sokan kivárnak, hogy az árak mennek-e lejjebb vagy épp feljebb. Veres Gábor üzletvezető elmondta, akinek van pénze, az beraktároz, akinek nincs sok pénze, azok szépen, lassan "csipegetnek". A kereskedők tudomása szerint van olyan faárus aki akár 100 ezer forintot is elkért egy erdei köbméterért, ezt viszont már a családok nem igazán tudják és akarják kifizetni.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?