Óriási beruházás Bőcsön: több mint 100 millióba került az új termelői piac

Óriási beruházás Bőcsön: több mint 100 millióba került az új termelői piac

MTI
Átadták a 118 millió forintból kialakított termelői piacot a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Bőcsön. A beruházás teljes egészében kormánytámogatásból valósult meg.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az eseményen Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, egy település életén az új vagy felújított közösségi terek tudnak sokat változtatni, a termelői piacok pedig ilyen, fejlődést biztosító helyszínek. Ha a magyar mezőgazdaság értékeit kézzelfoghatóbbá akarjuk tenni, akkor a termelői piacoknak nagyon nagy jövője van, hiszen hazai termelők munkájával megtermelt, jó minőségű és egészséges terményeket lehet itt vásárolni - fogalmazott a miniszter. A két és fél év alatt elkészült beruházást méltatva elmondta, a Magyar falu program keretében sikerült egy hulladék elszállítására alkalmas teherautót is beszerezni.

Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, az itt élőknek fontos eredmény, hogy megépülhetett a termelői piac. A piactér lehetőséget ad a helyi termelőknek terményeik gyors és helyben történő értékesítésre, egészséges jó minőségű élelmiszereket kínálva - erősítette meg a képviselő.

A 118 millió forint értékű beruházást száz százalékban kormánytámogatásból valósította meg a bőcsi önkormányzat. Az épületben irodát, gombavizsgáló helyiséget, vizesblokkokat, raktárakat és két üzlethelyiséget alakítottak ki, a piac előtt parkolókat építettek.

(Címlapkép: MTI/Vajda János)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?