Nyerünk vagy bukunk? - Jövedelmezőségi kilátások a hazai szántóföldeken

Nyerünk vagy bukunk? - Jövedelmezőségi kilátások a hazai szántóföldeken

agrarszektor.hu
Kiszámíthatatlanná váltak a meghatározó szántóföldi növények jövedelmezőségi kilátásai 2023-ban, mert miközben a termelési költségek nőnek, a terményárakban a világpiacon és Magyarországon is visszarendeződés következett be. A Portfolio Csoport március 21-i kecskeméti Agrárium Konferenciája részletesen foglalkozik azzal, milyen ártendenciákra és költségviszonyokra számíthatnak idén a termelők. 

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Nagy a bizonytalanság az idén (is) a szántóföldi növénytermelésben, mert az ár- és a költségviszonyok egyaránt kiszámíthatatlanná, nehezen prognosztizálhatóvá váltak. A Portfolio Csoport március 21-i Agrárium Konferenciája részletesen foglalkozik azzal, milyen jövedelmezőségi kilátásokra számíthatnak a gazdálkodók, és hogyan optimalizálhatják termelési tevékenységeiket. A konferenciának a kecskeméti Four Point by Sheraton Hotel és Konferenciaközpont ad otthont.

A konferencia áttekintéséhez kattintson ide>>

Lényeges kérdés, hogy az utóbbi időszak árcsökkenései után milyen tendenciák jellemzik majd a terménypiacokat, illetve milyen változásokra lehet számítani a meghatározó inputanyagok és más költségtényezők áralakulásában. A konferencia kitér arra, hogy a hektikus piaci viszonyok között miként lehetnek nyereségesek a szántóföldi növénytermelők, illetve hogyan kerülhetik el a jelentős veszteségeket.

A rendezvény részletes programját itt érheti el>>

Az Agrárium 2023 konferencia előadásain és kerekasztal-beszélgetéseire résztvevő szakemberek első kézből nyújtanak tájékoztatják az agráriumban érdekelt vállalkozásokat. A rendezvény előadói között az államigazgatási, az üzleti-döntéshozói, a pénzügyi és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetői és neves szakértői szerepelnek. A konferencia nyitóelőadását Nagy István agrárminiszter tartja.

A konferencia előadóiról ide kattintva tájékozódhat>>

Az esemény az agrárgazdaság minden gazdasági méretű vállalkozásának hasznos információkat nyújthat. A Portfolio Csoport a részvételhez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjai számára 35 százalékos kedvezményt nyújt.

A jelentkezési feltételekért kattintson ide>>

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 10:03