Rengetegen jelentkeztek ezekre az agrárképzésekre: íme, a legnépszerűbb szakok

Rengetegen jelentkeztek ezekre az agrárképzésekre: íme, a legnépszerűbb szakok

agrarszektor.hu
Rendkívül keresettek idén a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) diplomára épülő szakirányú továbbképzései: az újonnan felvett hallgatók 340 fős létszáma közel duplája a tavalyinak. Különösen népszerűek az új és megújított tantervvel meghirdetett szakirányú továbbképzések, így a favizsgáló és faápoló képzés 59 fővel, az ipari gépek biztonságára fókuszáló képzés 39 fővel, a gyümölcs- és zöldségfeldolgozó képzés 24 fővel, a kenéstechnikai és tribodiagnosztikai képzés pedig 10 fővel indulhat a tavaszi félévben.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A fokozott érdeklődés kiválóan mutatja, hogy a legújabb trendek és fejlesztések követése, valamint a naprakész elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítása rendkívül fontos a már diplomával rendelkezők számára. Külön öröm számunkra az is, hogy Magyarországon először a MATE indítja az agrárdiplomáciai menedzser szakirányú továbbképzést, 28 fővel. Az itt végzettek szintén naprakész és átfogó tudást szerezhetnek az agráriumhoz kapcsolódó szakterületek gazdasági, politikai, társadalmi tendenciáiról, megismerhetik a nemzetközi szervezetek döntéshozatali mechanizmusát és tudásukra építve képesek lesznek a magyar termékek, innovációk külpiacokra juttatását eredményező tárgyalások sikeres lebonyolítására

- hangsúlyozta Dr. Gyuricza Csaba rektor.

EZ IS ÉRDEKELHET

Először indul a MATE-n a bor- és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés is 23 fővel, méghozzá két városban, Budapesten és Keszthelyen. Ezen a képzésen a szőlőtermesztés és a bortermelés alapjai, a borkóstolás rejtelmei, a turisztikai termék- és területfejlesztés komplex szemléletmódja kerül fókuszba, de a tanrendben jelentős hangsúlyt kap a gasztroturizmus és az élelmiszermarketing társadalmi-gazdasági jelentősége is - írja a MATE.

Címlapkép forrása: MATE

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 10:03