Súlyos kijelentést tett Orbán Viktor: ez minden magyart érint

Súlyos kijelentést tett Orbán Viktor: ez minden magyart érint

agrarszektor.hu
A rendszerváltás óta a 2022-es volt a legnehezebb éve Magyarországnak - mondta el Orbán Viktor az év utolsó Kormányinfóján. A miniszterelnök évértékelő beszédében kiemelte a pozitívumokat is, melyek között az orosz-ukrán háborúból való kimaradást és az EU-val való megállapodást is megemlítette.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

2022. december 21-én, az év utolsó Kormányinfóján Orbán Viktor miniszterelnök beszámolt az idei év nehézségeiről, de a következő időszak lehetőségeiről is beszélt. Mint mondta, a 2023-as év kihívása, hogy Magyarország elkerülje a recessziót.

Az idei év eredménye, hogy képesek voltunk finanszírozni a megemelkedett energiaárakat, tavaly 7 milliárd eurót fizettünk, ez 17 milliárd euróra nőtt idén, ugyanazért a mennyiségért. Ezt a 10 milliárdnyi hiányzó finanszírozást 2023-ra is megoldottuk már

- mondta el Orbán Viktor.

A miniszterelnök beszélt arról is, hogy soha nem dolgoztak még annyian Magyarországon, mint most, a foglalkoztatás 30 éves csúcson van. Orbán Viktor szerint az is rendkívüli teljesítmény volt idén, hogy sikerült megállapodni az Európai Unióval.

A Kormányinfót követő kormányülésen az adómentesség kiterjesztéséről is dönthetnek a majd. Orbán Viktor szerint legfontosabb dolog az lesz jövőre, hogy az ország kimaradjon a háborúból, kimaradjon az európai recesszióból, és decemberre egy számjegyű legyen az infláció év/év alapon.

A miniszterelnök a rezsiárak kapcsán elmondta, hogy nem terveznek változtatni a mostani rendszeren. A magyar rendszer lényege, hogy korábban is hosszú ideig változatlanok voltak az árak. Orbán Viktor beszélt arról is, hogy a jövő évi költségvetést 1,5 százalékos gazdasági növekedésre tervezik.

Arra a kérdére, hogy a 2024-es éves költségvetést benyújták-e tavasszal, Orbán Viktor elmondta, hogy ez nehéz kérdés, amire most még nem tud válaszolni. A miniszterelnök sikeresnek tartja a mostani költségvetési tervezést, amit nyáron fogadnak el, de ha nagyon hektikusak a körülmények, akkor érdemes ezen gondolkodni. A költségvetés elkészítésének módszertanának kérdését legkorábban március-áprilisban tudjuk közölni, ha már látjuk, hogy milyen az év - közölte Orbán Viktor.

(Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?