Sokat bukhat az a gazda, aki ezt nem intézi el néhány napon belül

Sokat bukhat az a gazda, aki ezt nem intézi el néhány napon belül

agrarszektor.hu
Október hónapban a szabadföldi munkálatokkal is készülünk a télre, s még mindig akad egy-két elintézendő feladat a támogatásokhoz kapcsolódóan is. Így van ez többek között a VPAKG szántó, horizontális-, aszály- és erózióérzékeny szántó támogatások esetében, amikor a 3 éves kötelezettségvállalási időszak alatt egyszer kötelező zöldtrágya vagy istállótrágya alkalmazása a teljes területen - kivéve, ha ott mindvégig évelő szálas növények termesztése zajlik.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ugyanakkor további vállalásként még egyszer megtehető mindez a horizontális szántó esetében talajaink szervesanyag-készletének, szerkezetességének, biológiai sokféleségének megőrzése, javítása érdekében. Amennyiben a gazdálkodó már ez évben szeretné teljesíteni mindezt zöldtrágya vetésével - mely egyben hasznos takarónövény is - azt még október 31-ig megteheti. Persze a jóváíráshoz szükséges az is, hogy a terv az egységes kérelemben is bejelentésre került időben. A zöldtrágyanövények listáját a felhívás 18. számú melléklete tartalmazza - írja a NAK. A vetésváltási szabályok megtartása érdekében tervezett hagyományos másodvetés is ezen időpontig tehető meg, ugyanis a hatályos jogszabály szerint nem vehető figyelembe olyan másodvetés, amely a tárgyév október 31-e és a tárgyévet követő év február 15-e között kerül elvetésre.

EZ IS ÉRDEKELHET

(Az ökológiai másodvetést október 1-ig kellett elvetni!). A hagyományos másodvetést nem kellett előre betervezni, az anélkül is elfogadott. Fontos azonban, hogy a vetés időpontját 15 napon belül jelentsük be a MÁK elektronikus felületén. A másodvetésnek 60 napig legalább a területen kell lennie. A VPAKG belvízérzékeny gyep zonális tematikus előíráscsoport esetében a betakarított széna lehordását legkésőbb adott év október 31-ig el kell végezni. Amennyiben a gazdálkodó Natura2000 gyepterülettel rendelkezik, úgy október 31. és április 23. között történő legeltetéshez a természetvédelmi hatóság engedélye szükséges.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?