Fontos határidő közeleg: ezt rengeteg gazdának el kell intéznie május 16-ig

Fontos határidő közeleg: ezt rengeteg gazdának el kell intéznie május 16-ig

agrarszektor.hu
Közeleg az egységes kérelem benyújtásának idei elsődleges határideje: 2022. május 16. Aki ezt követően, azaz május 17-e és június 9-e között nyújtja be kérelmét a Magyar Államkincstárhoz, annak már munkanaponként 1 százalékkal csökkenni fog az elfogadott támogatási összege.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A magyar gazdáknak 2022. május 16-ig van lehetőségük szankciómentesen benyújtaniuk az egységes kérelmet. Ezen túl 2022. május 17-e és június 9-e között is be lehet nyújtani a kérelmeket, azonban ekkor már csak a munkanaponkénti 1%-os késési szankció alkalmazása mellett, azaz ennyivel csökken naponta a támogatási összeg - olvasható a Nemzet Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán. A május 16-ig benyújtott kérelmeken támogatás-csökkentés nélkül május 31-én éjfélig lehet módosítani.

Az Agrárkamara arra hívta fel a gazdák figyelmét, hogy az egységes kérelem keretén belül lehetőség van állatlétszám alapú közvetlen, valamint vidékfejlesztési programból finanszírozott támogatási kérelmek benyújtására is. A közvetlen állatlétszám alapú támogatások esetén azonban az 1%-os munkanaponkénti csökkentés május 17-től kérelemszinten levonásra kerül!

2022. június 1-je és június 9-e között a módosítás az érintett tételre járó támogatási összeg munkanaponkénti 1%-os csökkentésével jár. 2022. június 10-től sem a már beadott kérelmek módosításra, sem pedig új kérelem, új jogcímen történő igénylés benyújtására nincs lehetőség. Amennyiben a jelen tájékoztató és a vonatkozó jogszabályok között ellentmondás vagy eltérés merül fel, abban az esetben a jogszabályok az irányadóak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?