Álnéven kínáltak eladásra mezőgazdasági gépeket: vádat emeltek a csalók ellen

Álnéven kínáltak eladásra mezőgazdasági gépeket: vádat emeltek a csalók ellen

MTI
Vádat emeltek egy csaló bűnszervezet tagjaival szemben, akik hatvan embert csaptak be és több tízmillió forint kárt okoztak - közölte a Heves megyei főügyész az MTI-vel. A csalók a mezőgazdaságban és az építőiparban dolgozókra utaztak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A vádlottak megtévesztő internetes hirdetésekkel csapták be a főleg mezőgazdaságban és építőiparban dolgozó sértetteket. Álnéven munkagépeket kínáltak eladásra. A vásárlókkal olyan bankszámlákra utaltatták a pénzt, amelyek tulajdonosai nehéz anyagi körülmények között élő "strómanok" voltak - tudatta Szalóki Zoltán.

Az ügyben 13 embert vádolnak nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt. A vádirat alapján a vádlottak közel 75 millió forint kárt okoztak a hatvan sértettnek. A bűnszervezet vezetői a pénzből többek között luxus terepjárókat és ékszereket vásároltak - tette hozzá.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség tíz vádlottra fegyházbüntetés, három társukra felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte a bíróságtól. Az elsőrendű vádlottnál - az előkészítő ülésen történő beismerés esetén - a fegyházbüntetés mértékét 13 évben határozta meg. A bűnelkövetői csoport vezetői közül hatan letartóztatásban, ketten bűnügyi felügyelet alatt vannak - közölte a főügyész.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?