Újabb fejezetéhez érkezett a Bige-ügy: a rendőrség őrizetbe vette a műtrágyakirályt

Újabb fejezetéhez érkezett a Bige-ügy: a rendőrség őrizetbe vette a műtrágyakirályt

agrarszektor.hu
Gazdasági bűncselekmények gyanújával őrizetbe vették Bige Lászlót, az ország egyik leggazdagabb emberét, írta meg Telex. A nagyváradi születésű Bige László elsősorban műtrágyagyártásból szerezte vagyonát.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az ügyről egyelőre nincsenek hivatalos nyilvános információk, de a Telex értesülései szerint gazdasági ügyekről van szó. A portál úgy tudja, a kedd reggeli rajtaütés során házkutatás is történt, és a rendőrök bizonyítékokat is lefoglaltak.

A portál az értesüléseit ugyan több forrásból is ellenőrizte, de magát Bige Lászlót nem tudták elérni. A Telex kereste az Országos Rendőr-főkapitányságot, illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságot is, előbbinél utóbbihoz irányítottak, de a cikk megjelenéséig az ottani sajtóügyelettől sem kaptak válaszokat a kérdéseikre.

A vállalkozó az egyik leggazdagabb magyar, ugyanakkor cégeinek, így legjelentősebb vállalatának, a péti Nitrogénművek Zrt.-nek jelentős adósságai is vannak. Bige László cégei (a Bige Holding) az elmúlt időszakban többször álltak rendőrségi és versenyhivatali vizsgálat alatt. Korábban az is megtörtént, hogy a rendőrség mintegy 300 rendőrrel vizsgálódott a csoport szolnoki üzemében. Az az ügy egy környezetvédelmi eset volt, ez a mostani azonban egy másik eljárásnak tűnik.

Címlapkép forrása: Wikimedia Commons

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 10:03