Több száz milliót fektettek a Cápák között milliárdosának agrárinformatikai cégébe

Több száz milliót fektettek a Cápák között milliárdosának agrárinformatikai cégébe

agrarszektor.hu
A Széchenyi Alapok 260 millió forinttal szállt be Moldován András, népszerű startup befektető "cápa" agrárinformatikai rendszerfejlesztő cégébe. Az Animalsoft Kft. a Livestocker precíziós állattenyésztési szoftver platformját fejleszti tovább az összegből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Széchenyi Alapok befektetése nyomán a koronavírus-járvány miatt globálisan bevezetett korlátozások ellenére is nagyságrendekkel gyorsult a Livestocker piacra lépési stratégiájának megvalósítása. Mostanra Magyarországon minden negyedik sertés a Livestocker-ből kerül értékesítésre. A hazai értékesítés során meghatározó piaci szereplőkkel sikerült megállapodni. A Széchenyi 2020 keretében megjelent állattartó telep fejlesztési pályázat szintén jó lehetőséget jelent a Livestocker számára. Már eddig több jelentős összegű árajánlatot adott a cég ennek a pályázatnak a keretében.

Az utazási korlátozások miatt a külföldi piacokra való kijutás nehézkessé vált, ennek ellenére az Animalsoft megállapodott az első holland sertéstartóval és elindította a szoftver bevezetését. További előkészítő tárgyalásokat folytatnak Abu Dhabi, Pakisztán és Indonézia baromfitartó és takarmánygyártó vállalataival és fejlesztik az online értékesítéshez és magas szintű tanácsadáshoz szükséges felületeket.

Óriási lehetőség van Magyarországon a precíziós állattartás elterjedésében. Ehhez azonban az állatok mellett az adatainkkal is jól kell gazdálkodni. A Livestocker technológiája ebben jelent ugrásszerű javulást. A befektetés által a hazai állattartásnak kézzelfogható közelségbe került ez a jövő

- mondta Moldován András, az Animalsoft tulajdonos-ügyvezetője.

A Széchenyi Alapok eddigi működése során mintegy 120 befektetést hajtott végre. Jobbágy Dénes, a gazdasági társaság elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy kiemelkedően fontosnak tartják, hogy befektetéseikkel hozzájárulnak a magyar agrárium modernizálásához és versenyképességének elősegítéséhez. Az állattartásban e téren vezető szerephez juthat a Livestocker platform.

Az Animalsoft által fejlesztett Livestocker szoftver egyszerre egy vállalatirányítási rendszer (ERP) és a rendelkezésre álló adatok elemzésével meghatározó része a sikeres döntés előkészítésnek, a hatékonyságnövelésnek és az üzletfejlesztésnek, a naprakész és releváns kimutatásain keresztül. Az üzleti információk minden folyamatra kiterjedő beszerzése, tárolása, feldolgozása és felhasználása lehetővé teszi a vállalat teljes körű, gyors, fókuszált és hatékony irányítását, online.

A Livestocker képes a vásárlási és teljesítési szokások nyomon követésére, az értékesítés adott vevő igényeihez igazítására, és partnerspecifikus elszámolások, pénzügyi értesítők kezelésére és automatikus elküldésére. A Livestocker adatbeviteli applikációval mobiltelefonról is működik on- és offline egyaránt, valamint alkalmas QR kód alapú állat és ügylet azonosításra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06