Az OTP-hez tartozó Portfolion bevásárolta magát a Nagisz Zrt.-be

Az OTP-hez tartozó Portfolion bevásárolta magát a Nagisz Zrt.-be

agrarszektor.hu
2020. június 25-én az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion Zöld Alap és a Nagisz Zrt. fölötti közvetett többségi irányítást gyakorló magánszemélyek megállapodást írtak alá a Nagisz Zrt. többségi részvénycsomagjának közvetett megvásárlásáról, illetve értékesítéséről. A megállapodás értelmében a Nagisz Zrt. további részvényesei az elkövetkező hetekben szintén dönthetnek majd arról, hogy a tranzakció keretében a többségi tulajdonosokkal azonos feltételek mellett ők is értékesítsék részvényeiket.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A PortfoLion Magyarország egyik legaktívabb, budapesti központú regionális kockázati tőkebefektetője, amely a közép-kelet-európai régió egyik legnagyobb bankcsoportja, az OTP Csoport részeként fektet be mind korai fázisú, mind érett szakaszban lévő vállalkozásokba - írja közös közleményében a két cég. A PortfoLion kizárólagos kezelése alatt álló Zöld Alap 2018 év vége óta keres és hajt végre elsősorban többségi részesedést biztosító befektetéseket mezőgazdasági, élelmiszerfeldolgozó és más, az agráriumhoz kapcsolódó társaságokban.

A Nagisz Csoport 1950 óta a kelet-magyarországi régió és Magyarország egyik jelentős mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalata. Fő termékei, egyebek között a hízott élősertés, a pulyka tenyésztojás és napospipe, illetve tyúk tenyésztojás és naposcsibe. A társaság "Nádudvari" márkanév alatt gyárt feldolgozott hús és tejtermékeket. A cégcsoport a fentieken túl, saját állattartó ágazatai és külső partnerei számára kiemelkedő minőségű állati takarmányokat állít elő.

A PortfoLion Zöld Alap magyar mezőgazdasággal kapcsolatos jövőképe világos: az ország adottságainak kihasználásával és biztos finanszírozási háttérrel világszínvonalú termékeket tudunk termelni és kiváló hatékonyságot tudunk elérni. A Nagisz Csoportnál felhalmozódott hatalmas szakmai tudásra alapozva a Zöld Alap tőkeerejével lehetőségünk lesz még jobb termékeket előállítani és ezeket még több helyre eljuttatni

- jelentette ki Molnár András, a PortfoLion Zrt. vezérigazgatója.

A tranzakció tényleges végrehajtása számos tranzakciós feltétel bekövetkezésétől függ. Ezek között van például a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06