Ők most a leggazdagabb agrárvállalkozók Magyarországon: itt a lista!

Ők most a leggazdagabb agrárvállalkozók Magyarországon: itt a lista!

agrarszektor.hu
Idén is Csányi Sándor vezeti a leggazdagabb magyarokról készült listát 310 milliárd forintos vagyonával, így agrárszempontból is ő számít a legnagyobb befektetőnek. A rangsor örök második helyezettje, Mészáros Lőrinc idén a harmadik helyre szorult, de az eddig ötödik helyen állomásozó, mostanában zűrösebb időket élő Bige László is a tizedik helyre csúszott. Új név a leggazdagabb magyarok között Kárpáti László, a mostanra már az Opus Global Nyrt. tulajdonába tartozó tiszapüspöki gabona-feldolgozó és izocukor előállító üzem alapítója.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója 310 milliárdos vagyonnal - ez 50 milliárd forinttal kevesebb, mint tavaly májusban - még mindig vezeti a napi.hu "100 leggazdagabb magyar"-ról összeállított 2020-as listáját  -írja az Index. Csányi személyes befektetéseinek nagy része már több évtizede a magyar agráriumra irányul. A Bonafarm Zrt.-t ma már legidősebb fia, Csányi Attila irányítja, de Magyarország legnagyobb agrárintegrátor cégcsoportja, a nádudvardi KITE Zrt. is Csányi Sándor tulajdonában van. A második helyre Gattyán György jött föl 280 milliárdra becsült vagyonnal, ezzel megelőzve Mészáros Lőrincet, aki így a harmadik helyre szorult. Ez utóbbi vagyona a tavalyi 296 milliárd forintról 270 milliárdra olvadt idén. 

Bige László idén már nem tudta megőrizni az ötödik helyét, és a mostanában zűrösebb időket élő műtrágyakirály egészen a tizedik helyre csúszott. Bige László vagyona a tavalyi 170 milliárd forintról 112 milliárdra csökkent. Szintén a nagy vesztesek közé tartozik Simicska Lajos aki idén csak a 49. helyre fért fel, vagyonát 2016 ban még 83 milliárdra becsülték, ez mára szerény 27 milliárd forintra apadt.

Új név a 100-as listán az agráriumban jelentős szerepet játszó Kárpáti László, aki visszatérőnek számít, hiszen korábban már szerepelt a 100 leggazdagabb listáján. Kárpáti a mostanra már az Opus Global Nyrt. tulajdonába tartozó tiszapüspöki gabona-feldolgozó és izocukor előállító üzem alapítója.

Címlapkép forrása: MTI/Balogh Zoltán

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?