Koronavírus: új hitelkonstrukciókat kínál az OTP Bank az agrárvállalkozásoknak

Koronavírus: új hitelkonstrukciókat kínál az OTP Bank az agrárvállalkozásoknak

agrarszektor.hu
Hamarosan az OTP Banknál is elérhetőek lesznek a Széchenyi Kártya Program új hitelkonstrukciói. A koronavírus járvány gazdasági hatásainak enyhítése hozott kormányzati intézkedések részeként munkabérek és egyéb működési költségek finanszírozására, beruházásokra, illetve folyószámlahitelként is igényelhetnek alacsony kamatozású konstrukciókat a vállalkozások.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Tovább bővülnek a vállalkozások pénzügyi lehetőségei, amelyekkel a társaságok áthidalhatják a koronavírus járvány miatt kialakult fizetési nehézségeiket. A Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramjának újabb szakasza, az OTP Banknál már elérhető NHP Hajrá forrásai mellett nemrég jelent meg a Magyar Közlönyben az államilag támogatott Széchenyi Kártya Program 4 új hitellehetősége is, tudhattuk meg az OTP Bank közleményéből.

Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy megfeszített munkával dolgoznak azon, hogy miként tudnak minél több vállalkozásnak segítséget nyújtani ebben a rendkívüli időszakban. A szakértők azt vizsgálják, hogy az államilag támogatott konstrukciók részletszabályainak megismerése után a bank miként biztosíthatja minél hamarabb a gazdasági társaságok számára a Széchenyi Kártya Program megújult hiteleit.

Azt gondoljuk, hogy a Magyar Nemzeti Bank és a magyar kormány gazdaságélénkítő intézkedései hatékony segítséget jelenthetnek a nehéz helyzetbe került vállalkozások számára, azok méretétől és tevékenységi körétől függetlenül

- mondta Wolf László.

A munkabérek kifizetéséhez a hamarosan az OTP Banktól is igényelhető konstrukciók közül a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel nyújthat biztos pénzügyi hátteret a vállalkozásoknak. A konstrukció mellett igényelhető lesz a szabadon felhasználható Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz is. A forgóeszköz-beszerzések finanszírozásából adódó fizetési nehézségek kezelésére a Széchenyi Likviditási Hitel nyújthat megoldást, beruházási hitelcélokra pedig a Széchenyi Beruházási Hitel Plusz kínál forrást. A négy konstrukció ügyfelek által érzékelhető nettó kamata mindössze 0,1-0,5 százalék között várható.

A kialakuló gazdasági válság miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásoknak már most is érdemes áttekinteni az OTP Banknál elérhető széles termék és szolgáltatási palettát, mivel a hitelintézet egy sor olyan lehetőséget kínál, amely megoldást jelenthet a pénzügyi kihívásokra. Ilyenek az akár NHP Hajrá forrásból igényelhető hitelek - amelyek között lényegében szabad felhasználású is található -, a likviditási nehézségek áthidalására is alkalmas folyószámlahitelek, illetve a faktorálás eszközei. Agrárvállalkozások esetén támogatás-előfinanszírozásról, vagy a Vidékfejlesztési Program támogatásaihoz kapcsolódó beruházási hitelekről is érdemes tájékozódni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?