Megtudtuk, kell-e külön igazolás a gazdálkodók számára a kijárási korlátozás alatt

Megtudtuk, kell-e külön igazolás a gazdálkodók számára a kijárási korlátozás alatt

agrarszektor.hu
A kormány kijárási korlátozást vezetett be a koronavírus-járvány miatt Magyarország egész területére március 28. és április 11. között, ugyanakkor például munkavégzés miatt, mint amilyen a mezőgazdasági tevékenység is, sor kerülhet a lakóhely elhagyására. Fontos tudni, hogy annak igazolására, hogy a gazdálkodó a tevékenysége végzésének céljából hagyta el lakóhelyét, a meglévő igazolványain kívül további dokumentum nem szükséges.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ahogy azt az Agrárszektor is megírta, a kormány kijárási korlátozást vezetett be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Ez nem teljes kijárási tilalmat jelent, ennél enyhébb korlátozás lesz a magyar lépés. A kormányrendelet szerint a lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására alapos indokkal kerülhet sor. Ezen alapos indokok közt szerepel a munkavégzés, a hivatásbeli kötelezettség, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenység, valamint az ezek elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, valamint eszközöket árusító üzletben (különösen a műszaki cikket, az építőanyagot és eszközöket árusító üzletben) vásárlás.

EZ IS ÉRDEKELHET

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az illetékes hatóságokkal egyeztetett, és ezúton is tájékoztatja tagjait: annak igazolására, hogy a gazdálkodó a tevékenysége végzésének céljából hagyta el lakóhelyét, a meglévő igazolványain kívül további dokumentum nem szükséges.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?