Bige László a Bloombergnek nyilatkozott az őt ért támadásokról

agrarszektor.hu
Bige László már a Bloomberg oldalán mondja el, miként látja a gyárait érő hatósági akciókat, és kit sejt a támadások mögött. Az üzletember szerint a támadás végső célpontja a 450 millió euróból felújított Nitrogénművek Zrt.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Már a Bloomberg is foglalkozik azzal, hogy Bige László szolnoki gyárát környezetvédelmi problémákra hivatkozva tavaly év végén lerohanták, majd működését leállíttatták a hatóságok. Idén október 24-én a bíróság ezt jogszerűtlennek ítélte meg, így a szolnoki üzem már ismét termel. Bige László eddig csak a hazai médiában utalgatott rá, hogy egy befolyásos üzletember állhat a hatóság érdeklődése mögött, most a Bloomberg oldalán nyíltabban fogalmaz.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit. Regisztráljon most a december 4-5-i eseményre!

A milliárdos üzletember úgy véli, a támadás végső célpontja a 450 millió euróból felújított Nitrogénművek Zrt., a régió legnagyob nitrogénműtrágya-gyára, amit riválisa meg akar szerezni. A Bloomberg megpróbált annak is utána járni, hogy a vád igaz-e. Az ellenoldalon azzal a véleménnyel találkozott, hogy Bige László egy sor rossz beruházási döntésnek köszönheti szorult helyzetét és nem a konkurenciának. A lap oldalán megjelennek azok az üzleti vetélkedések is, amelyekről korábban az agrárszektor.hu is folyamatosan beszámolt.

Itt az OTP Bank reakciója

Az OTP Bank a Bloomberg hírügynökség "Getting Raided Is Cost of Doing Business for One Fertilizer King" című, 2019. november 21-én megjelent cikkére reagálva az alábbiakról tájékoztatta az Agrárszektor szerkesztőségét. A tájékoztatást az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:

"Az OTP Bank 2012. március 7-én a jogszabályoknak megfelelően közzétett tőzsdei közleményében tájékoztatta a közvéleményt, hogy jogerősen megnyerte a Nitrogénművek Zrt-vel szembeni, több mint 25 milliárd Ft összegű kártérítési pert, amelyet a Nitrogénművek Zrt. indított az OTP Bank ellen.

Az OTP Bank a Bloomberg - szóban forgó cikket megelőző - érdeklődésére előzetesen megkereste a Nitrogénművek Zrt-t, hogy a Nitrogénművek Zrt. adja meg a felhatalmazást ahhoz, hogy a Bloomberg tervezett (és 2019. november 21-én megjelent) cikkére tekintettel az OTP Bank a fenti perrel kapcsolatos, banktitoknak minősülő információkat megoszthassa a közvéleménnyel. Ezen tények bizonyára segítették volna a valódi helyzet megismerését. Az OTP Bank legjobb tudomása szerint a Nitrogénművek Zrt. a mai napig nem válaszolt a banktitok feloldása iránti megkeresésre.

Megerősítjük, hogy Csányi Sándor nem tervezte és jelenleg sem tervezi a Nitrogénművek Zrt., vagy bármelyik más, Bige-csoporthoz tartozó vállalkozás megvásárlását, nem véleményezi a Nitrogénművek Zrt. pénzügyi állapotát. A vállalatcsoport által nyilvánosságra hozott éves üzleti jelentések, pénzügyi beszámolók kellő információt szolgáltatnak mindenki számára ennek megítélésére.

A fentiek ismeretében sajnálatos, hogy a Bloomberg hírügynökség nem teljes körűen járta körbe a szóban forgó témát, nem tárta fel tényszerűen a Bige-csoport pénzügyi, gazdasági, műszaki helyzetét, melynek hiánya miatt egy valótlan feltételezéseket tartalmazó cikket jelentetett meg. Szintén rendkívül sajnálatos, hogy a Bloomberg elmulasztotta tájékoztatni a közvéleményt arról, hogy az OTP Bank kész lenne tájékoztatást adni a cikkben említett feltételezésekkel kapcsolatos valós tényekről, amennyiben a Nitrogénművek Zrt. ehhez hozzájárult volna.

Csányi Sándor különösen sérelmezi, hogy a Bloomberg olyan hatósági eljárásokkal is összefüggésbe hozza, amelyeknek se okát se tartalmát nem ismeri, és azokra természetesen semmiféle ráhatása nem lehetett és nem is volt.

Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója egyúttal felhívja a figyelmet arra, hogy mind a valótlan, mind a valótlan és egyben sértő tények állítása, mind azok híresztelése jogsértésnek minősül."

Korábbi cikkeink a témában:

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06