Hivatalos: Gödöllő térségében terjeszkedik a Mészáros-holding

agrarszektor.hu
A Talentis Agro Zrt. adásvételi szerződést kötött a több agrárérdekeltséget is összefogó Kartali Vagyonkezelő Zrt. teljes részvénycsomagjára, köztük a Gödöllői Tangazdaság Zrt.-re. A Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően a vállalatcsoportba szervezett Talentis Agro Holding mezőgazdasági és élelmiszeripari portfóliója további, stratégiai értékű elemekkel bővül.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Gödöllői Tangazdaság Zrt. Kartal és Hatvan térségében, integrációval együtt több mint 4500 hektáros birtoktesten folytat növénytermesztést, amelyből 323 hektár gyümölcsös művelési ágba sorolt - írja közleményében a Talentis Agro Zrt. A Tangazdasághoz tartozik az északkelet-magyarországi régió egyik legfontosabb kalászosvetőmag-üzeme, amely a vetőmagfeldolgozáson túl ömlesztett és készáru-raktárakkal is rendelkezik, valamint saját laboratóriumot üzemeltet. A gyümölcsösültetvények mellett helyezkedik el a korszerű, egyidejűleg több mint 600 tonna gyümölcsöt befogadni képes hűtőház, ahol a friss gyümölcs feldolgozásához szükséges infrastruktúra elő van készítve. Az ország legnagyobb, tradicionális érlelési és párlási technológiával is működő pálinkafőző üzemében készítik a pálinkát. Korszerű tejelő tehenészetet is működtetnek, amelynek kapacitása jelenleg 750 tehén és szaporulata.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A Talentis Agro Zrt. egy 100%-ig magyar tulajdonú mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalatcsoport, ahol szántóföldi növénytermesztéssel és állattartással foglalkoznak. Az állattartás igényein túl a növénytermesztés kapacitásainak jelentős része a vetőmagtermesztés, illetve az élelmiszeripari feldolgozás körében hasznosul. Az állattenyésztési divízió a tejelőszarvasmarha-ágazat, amelynek 6000 tehénre alapozott állománya kiváló genetikai és termelési képességekkel bír, és a sertésüzletág, ahol a fehérsertés és a mangalicatelepek közel 53.000 sertés befogadására alkalmasak. A divízió alappillére a tojótyúktartás és árutojás-termelés is. A jelenleg 38.000 hektáron gazdálkodó Talentis Agro Holding ezzel a bővüléssel is üzletágainak egy éve bejelentett stratégiai fejlesztését kívánja tovább erősíteni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?