Kifakadt Bige László: a péti Nitrogénművek körül is szimatolnak

agrarszektor.hu
Gazdaságos, biztonságos, de mégis bezárja a szolnoki gyárat Bige László, ha rákényszerítik. Eladni viszont nem fogja senkinek. Amíg jogi lehetősége van rá, küzd érte, és ha sikerül megvédenie, azzal megnyerheti a háborút - mondta ma a műtrágyagyárairól híres üzletember a Trend FM-nek.

JÖN AZ AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

"Nem én vagyok a  fontos, hanem a vállalat, amelyik jól működik, és van benne 250 ember, aki innen kapja a kenyerét" - mondta Bige László a Trend FM-nek, amikor a személyét érintő bosszúhadjáratról kérdezték. Hangsúlyozta: a szolnoki gyár csaknem 70 éve működik, mintegy 40 országba exportálják a  termékeiket. A katarsztrófavédelem és a rendőrség Bige emlékei szerint 9, illetve 13 alkalommal szállt ki az üzembe tavaly november óta, de nem találtak semmit.

A ripoter kérdésére, hogy ez utalhat-e arra, hogy valaki szándékos hadjáratot folytat személyesen ellene, Bige László így felelt: "Én is így gondolom." Az üzem rendelkezik érvényes környezetvédelmi, katasztrófavédelmi, tűzvédelmi, munkavédelmi és egyéb engedéllyel, amit csak megkövetelnek a működéséhez a hatóságok.

Az elmúlt több mint 20 évben egyetlen egyszer sem kellett környezetvédelmi bírságot fizetnünk, és soha nem történt baleset.

Veszélyesebb az utcán közlekedni, mint ebben a gyárban dolgozni - tette hozzá Bige László. Szerinte a szolnoki katasztrófavédelmi hivatalt valaki utasította arra, hogy "nyomja meg az entert".

Forrás: MTI Fotó: Nagy Lajos

Ezért Bige László nem lát más utat, mint a nyereséges gyár bezárását. Ezzel a lépéssel 10 napig még vár, mivel kiderült, van jogi lehetőség a katasztrófavédelem döntését megfellebbezni. Az üzletember több mint egy tucat jogi szakértő egybehangzó véleményére hivatkozva lát reményt arra, hogy a közigazgatási bíróság hatályon kívül helyezi a katasztrófavédelem határozatát.

Arra a riporteri kérdésre, hogy mi történik akkor, ha mégis be kellene zárnia a gyárat, Bige így válaszolt: inkább bezárják, de nem adják át ezt a gazdaságosasn működő üzemet. Az üzletember legfontosabb érdekeltsége azonban a péti Nitrogénművek, amelyet "Magyarország legértékesebb vagyonelemeként" írt le az interjúban, keserűen hozzátéve: még csak finoman, de már szimatolnak e körül a préda körül is.

Korábbi cikkeink a témában:

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?