Kistermelő kánaán lesz Magyarország? Évről évre egyre többen vannak

MTI
A kistermelők egyre több lehetőséghez juthatnak az utóbbi években, ennek köszönhetően ma háromszor annyian tevékenykednek, mint 2010-ben - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára Marcaliban szombaton.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Feldman Zsolt a Marcali Expó megnyitóján elmondta, hogy az adminisztratív akadályok lebontásával korábban nem létező értékesítési csatornák nyíltak a kistermelők előtt, továbbá sikerült megduplázni azoknak a piacoknak a számát, amelyek összekötik az élelmiszerek előállítóit a fogyasztókkal. Az államtitkár fontosnak nevezte a kertkultúra népszerűsítését annak érdekében, hogy az ne valami kivesző, "skanzenban őrzött", hanem a jövőben is élő hagyomány legyen.

Somogy megye az ország egyik legjelentősebb szőlő- és gyümölcstermesztő vidéke, ahol az elmúlt években e tekintetben is jelentős előrelépések történtek. A Balatonboglári borvidéken támogatások révén 1300 hektárnyi szőlőültetvényt sikerült megújítani 2010 óta.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06