Felgyújtotta a szalmabálákat - Öt évet kapott

agrarszektor.hu
Öt év börtönbüntetésre ítélte a Pécsi Járásbíróság nem jogerősen azt a nagykátai férfit, aki tavaly ősszel szalmabálák felgyújtásával mintegy 50 millió forintos kárt okozott Baranyában. Az ítélet nem jogerős.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A vádlottat különös visszaesőként négyrendbeli rongálás bűntettében találták bűnösnek,ezért ítélték első fokon öt év börtönre. A 27 éves férfi piromániás mentális zavarban szenved.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!

A tényállás szerint a fuvarozócég sofőrjeként dolgozó vádlott 2017 októberében és novemberében öt helyszínen - Alsónyéken, Csikóstöttösön, Gödrén, Mindszentgodisán és Magyarszéken - csaknem 9500 szalmabálát gyújtott fel. A tüzekben egy rakodógép is megsemmisült, az okozott kár mintegy 50 millió forint.

A tüzek továbbterjedése esetén erdők, mezőgazdasági területek, nagy értékű gépek kerültek volna veszélybe. A korábban részben ugyanilyen bűncselekmények miatt hosszabb szabadságvesztésre ítélt férfit tavaly novemberi elfogása után előzetes letartóztatásba helyezték. A férfi és védője enyhítésért fellebbezett, az ügyész három napot tartott fenn a fellebbezésre, így a határozat nem jogerős.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?