Óriási leépítés a Túró Rudi tulajdonosánál: közel 2000 embert küldenek el

Óriási leépítés a Túró Rudi tulajdonosánál: közel 2000 embert küldenek el

agrarszektor.hu
Közel 2000 munkavállalójától válik meg két lépésbe a FrieslandCampina. A nagy tejipari vállalat drasztikus döntése mögött financiális okok húzódnak. Mint írták, ezzel a leépítéssel 2026-tól éves szinten több száz millió euróval csökkenthetik a költségeiket. 

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A holland FrieslandCampina tejipari vállalat bejelentette, hogy 1800 fős leépítést tervez. A Pöttyös márkát is tulajdonló vállalat a költségek mérséklésével és a nyereségesség javításával indokolta a drasztikus lépést: két év alatt összesen 1800 munkahelyet kívánnak megszüntetni világszerte - írta meg a Liner.hu a Reuters értesülései alapján.

A FrieslandCampina már a jövő év során 1200 dolgozótól is megválhat, közlésük szerint pedig a leépítések nem egy részlegre korlátozódnak, hanem valamennyit érintik majd. Becsléseik szerint a látványos leépítéssel akár 200 millió eurót is megtakaríthatnak a kiadáscsökkentő program részeként, melynek célja, hogy 2026-tól éves szinten 400-500 millió euróval csökkentsék költségeiket.

A holland vállalat a világ egyik legnagyobb tejipari szövetkezete, s több mint 100 országban van jelen, ahol tejtermékeket, valamint az élelmiszer- és gyógyszeriparban felhasznált összetevőket értékesít. A magyar vonatkozás pedig a Pöttyös termékcsalád, de ismerhetjük még a vállalatot konkrétan a Túró Rudiról, vagy a Milli tejitalokról is.

Címlapkép: FrieslandCampina

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 13. 13:29