Új képzés indul a MATE-n: itt vannak a részletek, így lehet jelentkezni

Új képzés indul a MATE-n: itt vannak a részletek, így lehet jelentkezni

agrarszektor.hu
A nemzetközi agrárkereskedelmi együttműködések alapja az aktív diplomácia és az agrárium megfelelő szakmai képviselete. Az Agrárminisztérium és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) együttműködése révén 2023 februárjától keresztféléves képzés keretében agrárdiplomáciai menedzser szakirányú továbbképzés indul.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A képzés korszerű tudásbázist nyújt az agrárdiplomáciában, a nemzetközi agrárkapcsolatokban és a nemzetközi agrárkereskedelemben dolgozó szakemberek részére - írja közleményében az Agrárminisztérium. Megismerhetik a terület a nemzetközi és hazai összefüggéseit, a cél- és eszközrendszereket, valamint a gyakorlati működést. A cél a külpolitikai és a külgazdasági stratégiával összhangban levő agrárdiplomáciai tevékenység folytatásának tudományos igényű elméleti, módszertani és gyakorlati ismereteinek átadása. A félévek során a hangsúly olyan, magasan kvalifikált szakemberek képzésén van, akik mind vezetőként, mind csapatban képesek önállóan dolgozni, bonyolult diplomáciai feladatokat megoldani mind nemzeti, mind az Európai Unió, mind a harmadik világbeli országok szintjén.

A magyar agrárium amellett, hogy biztosítja a lakosság megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszerellátását, aktív tagja az agrártermékek nemzetközi kereskedelmének. Az export erősíti a nemzetgazdaságot, az import pedig a szükséges inputanyagok mellett szélesíti a belföldi fogyasztási kínálatot. Az agrárdiplomáciai képzés ezen folyamatoknak az átlátásában is segítséget nyújt. A jelentkezési felhívás a MATE honlapján az alábbi linken érhető el: https://uni-mate.hu/képzés/-/content-viewer/agrárdiplomáciai-menedzser-szakirányú-továbbképzés/20123

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58