Elárulta a terveket Nagy István: ez várhat a gazdákra Magyarországon

Elárulta a terveket Nagy István: ez várhat a gazdákra Magyarországon

agrarszektor.hu
Nagy István agrárminiszter Facebookon videóüzenetben tájékoztatott arról, hogy megérkezett Luxemburgba az Agrárminiszterek Tanácsülésére, ahol sok kérdést kell megvitatniuk. Elmondta, az öt határmenti tagállammal közösen igyekeznek rábírni az Európai Bizottságot, hogy uniós szinten találjon megoldást a kelet-európai gazdák problémájára. Nagy István kiemelte, az ülésen el akarják fogadtatni a Bizottsággal a bevezetett importtilalmi intézkedéseket, amelyeket az év végéig szeretnének fenntartani, emellett pénzügyi támogatásra is javaslatot fog tenni Magyarország.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hosszú napnak ígérkezik a mai, mert sok kérdést meg kell vitatniuk. Ezek közül kétségkivül kiemelkedik az agrárpiacok helyzete és az ukrán gabonaimport okozta piaci zavarok kezelése. Az öt határmenti tagállammal közösen igyekszünk rábírni az Európai Bizottságot, hogy uniós szinten találjon megoldást a kelet-európai gazdák problémájára. Ennek keretében el akarjuk fogadtatni a Bizottsággal a bevezetett importtilalmi intézkedéseinket, ezeket az év végéig szeretnénk fenntartani azért, hogy a gazdák betakaríthassák és betározhassák az új termést. Az eddig elszenvedett veszteségek kezelése érdekében pedig pénzügyi támogatásra is szükség van. Azért küzdünk, hogy a Bizottság ezúttal ne alkalmazzon kettős mércét és valamennyi határmenti tagállam gazdái, így a magyar gazdák is részesülhessenk támogatásban. Arra is javaslatot fogok tenni, hogy a Bizottság adjon tranzit támogatást az Ukrajnából szárazföldön a harmadik országokba irányuló termékek szállítási költségéhez. Ez segíteni abban, hogy az ukrán gabona tényleg oda jusson el, ahol szükség van rá, és ne okozzon piaci zavarokat a határmenti tagállamokban. Kemény küzdelemre és hosszú tárgyalásokra számítok - hangsúlyozta Nagy István a videóüzenetében. 

Címlapkép forrása: MTI/Kovács Tamás

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02