Akkora eső jött, amilyen már rég volt itthon: mutatjuk, hol volt a legdurvább

Akkora eső jött, amilyen már rég volt itthon: mutatjuk, hol volt a legdurvább

agrarszektor.hu
A hétvégén többfelé is kiadós esők, helyenként záporok, zivatarok enyhítették a szárazságot az országban. Voltak olyan területek, ahol közel egy havi csapadékmennyiség hullott le az elmúlt napokban.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Az elmúlt napokban többfelé kiadós eső enyhítette a szárazságot az országban. A legtöbb csapadék a déli, délnyugati tájakon hullott - olvasható az Időkép.hu oldalán. Mint írták, péntek estétől hétfő hajnalig egy hullámzó hidegfront alakította Magyarország időjárását, amely ország nagy részére kiadós csapadékot, főként a keleti, délkeleti tájakra pedig intenzív záporokat, zivatarokat hozott.

Forrás: Időkép.hu
Forrás: Időkép.hu

A mérőállások eredményei alapján Gyékényesen esett a legtöbb, 56 milliméter csapadék. Összehasonlításképpen a szeptemberi országos átlag 59 milliméter, vagyis az elmúlt hétvégén közel egy havi eső hullott le. A csapadék jól jött a szomjazó földeknek és a kelés állapotában lévő káposztarepcének. A legkevesebb eső ezúttal a Nyírségbe jutott, ahol helyenként a 10 millimétert se érte el a hétvégi csapadékösszeg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?