Döntöttek a lengyelek: nem engedik be az ukrán gabonát szeptember 15-e után sem

Döntöttek a lengyelek: nem engedik be az ukrán gabonát szeptember 15-e után sem

agrarszektor.hu
Szeptember 15. után nem engedjük az ukrán gabona Lengyelországba való behozatalát, mivel a lengyel gazdák érdekei számunkra fontosabbak, mint bármilyen uniós szabályozás - mondta Robert Telus Czestochowában. A lengyel mezőgazdasági miniszter közölte, hogy Lengyelország szeptember 15-e után is meghosszabbítja az ukrán gabona behozatalának tilalmát.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Az EB április 28-án Lengyelországgal, Bulgáriával, Magyarországgal, Romániával és Szlovákiával állapodott meg az ukrán agrár-élelmiszeripari termékek behozatalának korlátozásáról, május 2-án pedig bejelentette, hogy ideiglenes tilalmat rendeltek el az Ukrajnából származó búza, kukorica, repce és napraforgómag behozatalára vonatkozóan. A múlt hónapban pedig szeptember 15-ig meghosszabbította a tilalmat - írja a Reuters

EZ IS ÉRDEKELHET

Telus hétfőn Spanyolországba utazik, hogy részt vegyen az uniós mezőgazdasági miniszterek csúcstalálkozóján, ahol kérni fogja az EU támogatását a tilalom meghosszabbításához.

Tudjuk, mi történhet, ha szeptember 15-e után ukrán gabona érkezik Lengyelországba

- mondta Telus, hozzátéve, hogy ez megnehezítené a helyzetet, mivel a gabonaárak alacsonyak és a raktárak tele vannak gabonával.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. december 9. 13:58