Nagy vihar jöhet: jégeső tarolhatja le ezeket a megyéket Magyarországon

Nagy vihar jöhet: jégeső tarolhatja le ezeket a megyéket Magyarországon

agrarszektor.hu
Hétfőn napközben főként az északkeleti harmadban alakulhatnak ki zivatarok, melyeket intenzív csapadék (10-30 mm), erős, viharos széllökések (50-70 km/h), illetve apró szemű (<1-2 cm) jég kísérhet. Minimális eséllyel a nyugati határvidékre is besodródhat egy-egy zivatar.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

A fátyol- és gomolyfelhők mellett napos idő várható, elsősorban az északkeleti, keleti tájakon lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, így ott fordulhat elő nagyobb számban zápor, zivatar. Az északnyugati, nyugati szelet a Dunántúlon időnként erős lökések kísérhetik, emellett zivatarok környezetében lehetnek erős, viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű. Késő este 16 és 22 fok közé hűl le a levegő - írja a met.hu. Az alábbi 4 megyében zivatar alakulhat ki, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?