Itt van Ukrajna terve: így szerezne támogatókat a fekete-tengeri gabonaszállításhoz

Itt van Ukrajna terve: így szerezne támogatókat a fekete-tengeri gabonaszállításhoz

agrarszektor.hu
Afrikai körútra indult a héten az ukrán külügyminiszter. A látogatások célja, hogy hogy fokozza a Kijev diplomáciai erőfeszítéseit, és megkérdőjelezze az orosz befolyást a "globális délen".

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Miközben Marokkóba utazott, a második afrikai körútjára, Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter elmondta, az út fő prioritása az, hogy az afrikai országok támogassák Volodimir Zelenszkij elnök béketervét. Az út egyik célja, hogy támogatást szerezzenek az ukrán gabona Fekete-tengeren keresztüli zavartalan áramlásához, és új lehetőséget biztosítson az ukrán üzleti szféra számára - írta meg a Portfolio a Reuters értesülései alapján.

Ukrajna ugyanis egy ponton rájött, hogy sok-sok éven át alulteljesített a globális délen - Latin-Amerika, Afrika és Ázsia nagy részét tartozik ide -, így egyre nagyobb erőfeszítésre van szüksége a mostanában felbukkanó kínai, vatikáni és dél-afrikai béketervek miatt a világ ezen részén. Ukrajna szerint Zelenszkij 10 pontos "békeformulája", amely az orosz csapatok ukrán földről való kivonását irányozza elő, kell, hogy legyen az alapja az Oroszország által indított háború bármilyen rendezésének.

Oroszország évek óta ápolja afrikai kapcsolatait, Szergej Lavrov külügyminiszter tavaly bejárta a kontinenst, és idén legalább kétszer látogatott el oda. Dmitro Kuleba nem közölte, hogy legújabb afrikai körútja során mely országokat látogatja meg. Első útja tavaly októberben Szenegálba, Elefántcsontpartra, Ghánába és Kenyába vezetett.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?