Olyan eső jön, amilyen rég volt Magyarországon: mutatjuk, hol lesz a legdurvább

Olyan eső jön, amilyen rég volt Magyarországon: mutatjuk, hol lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
Esővel és záporokkal érkezik a lehűlés első hulláma Magyarországra. A péntek éjjel hazánk fölé bekúszó hidegfront jelentősebb mennyiségű csapadékot hozhat a Dunántúlon és az ország északkeleti részén.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ezúttal hétvégére érkezik meg az újabb hidegfront: a meleg, már-már kora nyárias hangulatú péntek után éjjel nyugat felől megérkezik a lehűlés első hulláma, bár ez még nem lesz olyan jelentős, hétvégére 4-5 fokkal esnek vissza a maximumok - olvasható az Időkép.hu oldalán. A front várhatóan csak szombat késő délutánra hagyja el az országot, kelet felé távozva. Felhőzetéből többfelé várható csapadék, eső, záporok formájában, de péntek este északnyugaton, szombat délután helyenként pedig keleten is megdörrenhet az ég. A legnagyobb területen szombat hajnalban, reggel fog esni, napközben már egyre keletebbre tolódik a csapadék, miközben egyre inkább záporos jelleget ölt. Ezzel együtt többfelé feltámad a nyugatira, északnyugatira forduló szél, északon, északnyugaton erős lökések kísérhetik.

A legtöbb csapadék a Dunántúlon és az északkeleti határ közelében hullhat, itt helyenként 10-20 mm is összegyűlhet, ám az ország nagy részén 10, az Alföldön több helyen 5 mm alatt maradhat a csapadékösszeg. Panaszra azért annyira nincs ok majd a hétvégi időjárást illetően, hisz vasárnap az ország nagy részén hosszabb időszakokra kisüt a nap, csak délutántól kezdődik nyugat felől erős felhősödés. 14 és 19 fok között alakulnak a maximumok, a szél többfelé lesz élénk, erős. Estig csak néhol fordulhat elő zápor, majd éjjel nyugat felől egyre többfelé elered az eső, jövő hét elejére pedig markáns lehűlés jön.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?