Vigyázz, milyen növényeket ültetsz a kertbe: könnyen a kutyád élete múlhat rajta

Vigyázz, milyen növényeket ültetsz a kertbe: könnyen a kutyád élete múlhat rajta

agrarszektor.hu
Talán nem túlzás azt mondani, hogy a kutyákért és a növényekért is rajong a legtöbb ember, szívesen osztjuk meg otthonunkat velük. Ugyanakkor nagyon fontos észben tartani azt, hogy vannak olyan növények, amik időzített bombák lehetnek a kedvenceink számára, és vannak olyan is, melyeket nyugodtan tarthatunk négylábú barátainkkal együtt. Jó hír, hogy bőven akadnak olyanok, amelyek nemcsak otthonunk szépségét növelik, de a kedvenceinket is biztonságban tudhatjuk mellettük. Most egy csokorba gyűjtöttük, hogy melyek is ezek a növények.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Azt fontos kiemelni, hogy attól még, hogy egy növény nem mérgező a kutyánknak, nem jelenti azt, hogy éjjel-nappal rágcsálhatják őket. A listánkon ugyanakkor szerepelnek majd olyan növények is, amik kifejezetten egészségesek lehetnek kedvenceink számára - írja a balconygardenweb. Nézzük, hogy a békés együttélés érdekében milyen zöldeket, virágokat érdemes választanunk!

EZ IS ÉRDEKELHET

Fűszernövények

A fűszernövények amellett, hogy mutatósak lehetnek, ízletesek is, és pillanatok alatt varázslatossá tehetik ételeinket. Jó hír, hogy egyes fajtákat nyugodtan termeszthetjük kutyáink mellett is, ilyen például a bazsalikom, a rozmaring és a kapor is.

Karácsonyi kaktusz

A karácsonyi kaktusz az ünnepek egyik legkedveltebb növénye, és bár nem mérgező a kutyák számára, ne hagyjuk, hogy rágcsálják, mivel bélrendszeri problémákat okozhat. Csupán arra figyeljünk, hogy ne legyen az állataink számára elérhető helyen, és máris megelőztük a bajt.

Páfrányok

A páfrányok osztályába rengeteg faj és fajta tartozik, a beltérbe alkalmas szobanövények többsége veszélytelen a háziállatok számára. Ugyanakkor nem árt tájékozódni, mielőtt megvásárolunk egy-egy ilyen növényt.

EZ IS ÉRDEKELHET

Orchideák

Az orchidea tagadhatatlanul az egyik legkedveltebb növények egyike, külön öröm, hogy állatok mellett is bátran tartható.

Fáskövirózsa

A fáskövirózsa egy gyönyörű, pozsgás növény, különlegessége miatt pedig nem meglepő módon igen kedvelt is. Néhány más pozsgás növénnyel ellentétben még a kutyáink is biztonságban lehetnek tőle.

Afrikai ibolya

Az afrikai ibolya a lila és a rózsaszín számtalan árnyalatában elérhető és minimális gondozást igényel. Ráadásul, ha olyan szobanövényt keresünk, ami nem árt a háziállatainknak sem, akkor nem is kell tovább kutatnunk.

EZ IS ÉRDEKELHET

Bromélia

Szintén egy közkedvelt növény a listán, igazi egzotikus hangulatot teremthet otthonunkban. Nem mellesleg „kutyabarát” is.

Fukszia

A gyönyörű lila és rózsaszín virágok szemet gyönyörködtetnek, főleg, ha a szabadban, függő kosarakban tartjuk őket. Emellett kedvenceinket sem kell félteni tőle, még édeskés ízt is ad nekik.

Liliomfa/magnólia

Ha liliomfa van a kertünkben, biztosan minden szem rátapad, hiszen gyönyörű, különleges növényről van szó. Emellett, ha a kutyusunkat is kiengedjük az udvarra, nem kell félünk, az ASPCA (Amerikai Állatkínzás Megelőző Társasága) szerint nem mérgező számukra.

EZ IS ÉRDEKELHET

Napraforgó

A napraforgót bizonyára senkinek sem kell bemutatni. Bár furcsának tűnhet, van, aki az udvarán is termeszti ezt a növényt - ezt pedig kutyák mellett is bátran lehet.

Rózsa

Talán a listánk legelterjedtebb és legkedveltebb növénye, igaz éke lehet a szobánknak és a kertünknek is. A tüskéin kívül pedig ártalmatlan kedvenceink számára is.

Petúnia

Ez az erős illatú, színes virág igazi éke lehet az ágyásainknak. Ha esetleg a kutyánk sem tud ellenállni a csábításnak, és ráharap egyre, ne ijedjünk meg, nem lesz tőle baja.

EZ IS ÉRDEKELHET

Bambusz

A bambusz nemcsak fantasztikusan néz ki, de biztonságos a kutyák számára is, így, ha időnként rágcsálja a leveleit, ne aggódjunk!

Árvácska

Ez a virág nemcsak a kert színes foltja lehet, hanem különféle ételekhez is hozzáadható. Így hát négylábú társainknak is biztonságosak és még akár finomak is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02