Megtörtént a nagy bejelentés: ezeket vállalta a következő tíz évre a Corteva

Megtörtént a nagy bejelentés: ezeket vállalta a következő tíz évre a Corteva

agrarszektor.hu
A Corteva Agriscience bejelentette a mezőgazdaság alkalmazkodóképességének növelésére megfogalmazott, 2030-ig szóló fenntarthatósági célkitűzéseit. A fenntarthatósági törekvések kiterjednek a gazdálkodókra, a termőföldre, a helyi közösségekre és a vállalat működésére is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Corteva Agriscience bejelentette az elkövetkezendő 10 évre szóló kötelezettségvállalásait a fenntarthatóság előmozdítására a globális élelmiszerellátási rendszer minden területén, tudhattuk meg a cég közleményéből. A célkitűzések számos kezdeményezést tartalmaznak, kiterjednek a gazdálkodókra, a termőföldre, azokra a közösségekre, ahol az alkalmazottak és az ügyfelek élnek és dolgoznak, valamint a vállalat saját működésére is. A kezdeményezések közt szerepel többek között a talaj egészségének javítása, a gazdaságok termelékenységének növelése, valamint előrelépés az éghajlatváltozás, a vízgazdálkodás, a biológiai sokféleség, az ellátási lánc átláthatósága és a munkavállalók biztonsága terén.

A küldetésünk, hogy a teljes mezőgazdasági ágazatot jobb, fenntarthatóbb termelés felé vezessük világszerte, nagyobb jelentőséggel bír most, mint valaha. Úgy gondoljuk, hogy nincs megfelelőbb idő arra, hogy elkötelezzük magunkat az élelmiszerforrásaink védelme és megőrzése, a közösségeink gyarapodásának elősegítése mellett. Támogatjuk azokat, akik mindannyiunk ellátásáról gondoskodnak

- mondta James C. Collins, Jr., a cég vezérigazgatója.

A kitűzött célok, kiemelten összpontosítanak a mezőgazdaságra, valamint a gazdálkodókkal és a mezőgazdasági értéklánc összes szereplőjével kialakított szoros kapcsolatra, mondta Anne Alonzo, a Corteva Agriscience rangidős alelnöke, külső kapcsolatokért és a fenntarthatóságért felelős vezető. Anne Alonzo hozzátette, a fenntarthatóság kérdése nem újdonság a Corteva számára. A cég mostani bejelentése valójában egy nyilvános elköteleződés 14 konkrét és mérhető célkitűzés mellett, amely segíti a gazdálkodók fenntartható működését, megóvja a földeket és a természeti erőforrásokat, fejleszti a közösséget és segíti a működést.

A Corteva 10 évre szóló kötelezettségvállalásai közt szerepel, hogy eszközt és képzést biztosít a terméshozamok stabilitásának javításához, az input anyagok optimalizálásához, az éghajlati változásokkal szembeni ellenállóképesség javításához. A kötelezettségvállalások kiterjednek a talajegészség, a vízgazdálkodás és a biodiverzitás területére is. A Corteva célja, hogy támogatást és védelmet nyújtson a munkavállalóinak és mindazoknak, akik részei az élelmiszertermelő rendszernek és a tágabb értelemben vett mezőgazdasági közösségnek. A társaság vállalja, hogy üzleti tevékenysége során innovatív képességeivel is támogatja a fenntarthatóságot, kidolgozza klímastratégiáját, fenntartható csomagolást használ és nagyobb súlyt fektet telephelyein a fenntarthatósági kérdésekre.

A Corteva 2021-től kezdődően éves fenntarthatósági jelentést készít az elért eredményekről. A 2030-ig tartó időszakra vonatkozó fenntarthatósági célokról tovább információ ezen az oldalon található.

A vállalat 2030-ig szóló fenntarthatósági céljai közé többek között az alábbiak tartoznak:

A mezőgazdasági termelők javát szolgáló célok

  • Képzést biztosítani 25 millió termelő számára a talaj egészségéről, a tápanyagokról és a vízgazdálkodásról, valamint a termelékenység növelésének bevált módszereiről.
  • Támogatni 500 millió mezőgazdasági kistermelőt a termelési hatékonyságuk és jövedelemtermelő képességük javítása, valamint a fenntartható gazdálkodási gyakorlatok elterjesztése érdekében.
  • Olyan vezetői rendszereket tervezni és bevezetni, amelyek különböző méretű mezőgazdasági vállalkozásokat tesznek képessé arra, hogy fenntartható módon növeljék a terméshozamukat 20%-kal 2020-hoz képest, és ezzel egyidejűleg 20%-kal csökkentsék az üvegházhatású gázok kibocsátását a növénytermesztési rendszerekben, ugyancsak 2020-hoz viszonyítva.

A termőföld javát szolgáló célok

  • 2030-ig javítani a talaj egészségét a globális mezőgazdasági földterület 30 millió hektárján.
  • Támogatni a mezőgazdasági termeléssel összefüggő vízgazdálkodás fejlesztését: fel kell gyorsítani a nitrogénfelhasználás hatékonyságának javítását a világ mezőgazdasági termőterületein; csökkenteni kell a vízfogyasztást, miközben elő kell segíteni a hozam növekedését a vetőmagtermesztés 2,5 millió hektárján és a vízellátási problémákkal küszködő mezőgazdasági területeken 2020 és 2030 között.
  • Világszerte növelni a biodiverzitást több mint 10 millió hektár legelőn és természetes ökoszisztémában, fenntartható gazdálkodási módszerek elterjesztésével és az élőhelyek megőrzésével.

A közösségek javát szolgáló célok

  • Fenntartani a Corteva létesítményeiben és a mezőgazdaságban dolgozók biztonságát.
  • Több hatáskört adni a nőknek, lehetőséget kell adni a fiataloknak és együtt kell működni a közösségekkel a világon mindenütt, ahol a Corteva Agriscience alkalmazottai és fogyasztói élnek és dolgoznak.
  • Globális szinten egymillió alkalmazotti munkaórát felajánlani az emberek és közösségek támogatására.
  • Növelni a mezőgazdasági termelőktől a fogyasztókig terjedő ellátási lánc átláthatóságát olyan digitális eszközök használatával, amelyek lehetővé teszik a gazdálkodóknak, hogy ezáltal hozzáadott értéket teremtsenek a mezőgazdasági piacokon, az élelmiszerrendszerekben és a közösségekben.

A vállalat működésére vonatkozó célok

  • Gondoskodni arról, hogy 2025-ig minden új termék megfeleljen a fenntarthatósági kritériumoknak.
  • 2021. június 21-ig klímastratégiát kell készíteni a GHG protokoll szerinti közvetlen, közvetett és egyéb közvetett (Scope 1, 2 és 3) kibocsátások szabályozására, amely tartalmazza a kibocsátás-csökkentési célértékeket is.
  • 2030-ig el kell érni az újrahasznosítható vagy újrafelhasználható csomagolóanyag kizárólagos alkalmazását.
  • Minden telephelyen fenntarthatóbb működést kell megvalósítani a hulladék csökkentése, a vízvédelem és a fokozott biodiverzitás révén.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 16. 06:02