Ma bátran kimozdulhatunk: egyre többet fog sütni a nap, de kabátra azért még szükség lehet

agrarszektor.hu
Reggelig erősebben megnövekett a felhőzet, és egyre több helyen alakulhatott ki zápor. Csütörtökön a gyengén vagy közepesen felhős ég mellett többórás napsütésre számíthatunk. Az Alföldön reggel, délelőtt még eshet, de napközben már csak néhol alakulhat ki gyenge zápor, esetleg a magasabb hegyekben hózápor. Az északnyugati szelet egyre nagyobb területen erős lökések kísérik, majd holnap délután már fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 8 fok között várható. Késő estére -1 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Éjszaka és hajnalban elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben, a keleti, északkeleti tájakon, illetve a délnyugati határvidéken foltokban sűrű köd képződhetett, majd a reggeli, kora délelőtti órákban mindenütt javulnak a látási viszonyok. Napközben a gyengén vagy közepesen felhős ég mellett többórás napsütésre számíthatunk, olvasható a met.hu oldalán. Az Alföldön reggel és délelőtt még eshet, ezután már csak néhol alakulhat ki gyenge zápor, esetleg a magasabb hegyekben hózápor. Az északnyugati szelet egyre nagyobb területen erős lökések kísérik, majd délután már fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Kép forrása: Getty Images

A kritériumokat meghaladó veszélyes időjárási jelenség előfordulása a mai nap során nem valószínű. Az északnyugati szelet reggelig a Dunántúlon viharos (60-65 km/h, a magasabban fekvő helyeken esetleg >70 km/h) lökések kísérik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?