A téli fagy nem játék: ezt kell tenned a talajjal, ha jövőre bőséges termést akarsz

agrarszektor.hu
Ahhoz, hogy kertünk talaja jövő tavasszal frissen és egészségesen várja a bele kerülő növényeket, már most fel kell rá készítenünk. A téli fagyok ugyanis rendesen megedzik majd a földet, és ha azt szeretnénk, hogy a növények sok termést hozzanak, akad néhány teendőnk a következő hetekben.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Akad feladat most is a kertben, ha azt akarjuk, hogy jövő tavasszal frissen ébredjen a kert és a talaj, és bőven legyen termésünk is. Szeptemberben már elég sok veteményeságy üresen áll, így ezeket érdemes már most felásni vagy kultivátorral mélyen fellazítani. Ez alól csak a nagyon laza homoktalajok képeznek kivételt, mert ezeket a téli szelek a megművelés után károsíthatják. 

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A megművelt talajokat célszerű takarással védeni az átfagyás ellen, amire kiválóan alkalmas a félig érett komposzt, a rostos tőzeg, valamint a lehullott levelek. Ha ezek a szükséges mértékben nem állnak rendelkezésre, akkor az átlyuggatott fekete fólia is megfelel. 

A kertben lévő díszfák, cserjék és gyümölcsfák lombjának sárgulása már most elkezdődött, ezek a levelek azonban nem értéktelenek, és felesleges zsákba tennünk, vagy elégetnünk őket. A lehullott leveleket érdemes összegyűjteni, és vagy a komposztálóba rakni, vagy pedig a fagyérzékeny növények téli takarására felhasználni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58