Itt a Ford legújabb dobása: teljesen feltuningolva tér vissza a népszerű terepjáró

Itt a Ford legújabb dobása: teljesen feltuningolva tér vissza a népszerű terepjáró

agrarszektor.hu
24 év után tér vissza az utakra a Ford egyik legismertebb típusa. Az amerikai gyártó szerint a megújult Ford Bronco olyan kemény, mint az F-sorozatú pickupok, és ott rejtőzik benne a Mustang szellemisége is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Ford 1966-ban dobta piacra az első Broncót, melynek ötödik generációja 1992-ben látott napvilágot és 4 évvel később beszüntették a típus gyártását, írta meg a HVG. Az O.J. Simpson-féle rendőrös üldözéses tv-közvetítés által 1994-ben minden korábbinál híresebbé vált típus tér most vissza, hogy 2021-ben leuralja az utakat és a terepet egyaránt.

A Ford által nem titkoltan a Jeep Wrangler ellenfelének szánt új Bronco kettő- és négyajtós változatban készül, és mindegyik változatának levehető a teteje, illetve az ajtajai is. A 29,4 centiméteres hasmagasságú terepjáró gázlómélysége nem kevesebb, mint 85 centiméter.

Az alapmotor a gyártó már jól ismert 2,3 literes 4 hengeres turbós benzines egysége, mely 270 lóerőt és 420 Nm-t szabadít rá a kerekekre, és amely motor egy hétfokozatú Getrag kéziváltó társaságát élvezi, de felár ellenében akár tízfokozatú automata váltó is rendelhető. Akinek több erőre van szüksége, az választhatja a 2,7 literes biturbó V6-os erőforrást, melynek 310 lóerős teljesítménye, illetve 542 Nm-es nyomatéka csak és kizárólag egy tízfokozatú automata váltón keresztül érkezhet meg a kerekekre.

A kiváló terepjáró képességekkel rendelkező és utasterében egy 12 colos központi érintőkijelzőt felvonultató új Bronco amerikai alapára 29 995 dollár (9,4 millió forint), a legdrágább kivitel árcéduláján pedig 59 305 dolláros (18,6 millió forint) összeg olvasható. Az első példányokat az ígéretek szerint 2021 tavaszán vehetik majd át a vásárlók.

(Címlapkép forrása: Ford)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?