Adatgyűjtés felsőfokon: új digitális megoldásokkal segítik a magyar gazdákat

Adatgyűjtés felsőfokon: új digitális megoldásokkal segítik a magyar gazdákat

agrarszektor.hu
Azonnali információkhoz juttatja a mezőgazdasági vállalkozókat az i-Cell és az AgroVIR. Az i-Cell elsőként csatlakozott az AgroVIR Connect elnevezésű digitális adatgyűjtő platformjához.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az AgroVIR egy a mezőgazdaságban elterjedt vállalatirányitási rendszer, ami a menedzsment szemléletű gazdaságoknak és nagyobb léptékű gazdálkodóknak elengedhetetlenül szükséges eszköze. Az AgroVIRen belül egy összevont menedzsmenttámogató információs felület adatait szolgáltatja az i-Cell i-Fleet rendszere, tudhattuk meg az i-Cell közleményéből.

Az AgroVIR Connect egy olyan új szolgáltatás, amelyben egyszerre rögzíthetők és láthatók az i-Cell által tárolt információk - mint például az üzemanyagszint, gépóra, munkaművelet, sebesség -, illetve a gazdálkodás folyamatai. A mezőgazdasági vállalkozók ezáltal teljes képet kapnak arról, hogyan dolgoznak gépeik az adott földterületen. E mellett további információkhoz jutnak a költségek, a felhasznált anyagok, az alkalmazottak munkaideje, munkabére, a munkaművelet során keletkező járulékok tekintetében. Mindennek eredményeképpen a gazdálkodók mintegy 8-10 olyan releváns információt nyernek ki az AgvoVIR és az i-Cell rendszeréből az AgroVIR Connectnek köszönhetően, ami segíti mindennapi döntéseiket.

E szolgáltatás mellett szintén létrejött az AgroVIR Works Lite elnevezésű okostelefonos alkalmazás, amelynek további előnye, hogy segítségével csökkennek az adminisztrációs terhek, valamint a papír alapú adatrögzítést az adatok digitális tárolása váltja fel. Egy mezőgazdasági vállalkozás munkavállalói ugyanis okostelefonjukon rögzíteni tudják napi tevékenységüket, az adatok pedig továbbíthatók az AgroVIR felületére.

Ennek a szisztémának az az újdonsága, hogy különböző szolgáltatók összekapcsolására képes. Ezáltal a gazdálkodók azonnali információkhoz jutnak a gépeik tevékenységét illetően, valamint egy közös rendszerben láthatják a számukra legfontosabb adatokat

- mondta Farkas Károly, az i-Cell operatív igazgatója.

Az i-Cell és az AgroVIR együttműködése alkalmas, hogy a gazdálkodók még pontosabb képet kapjanak egy adott területen egy bizonyos növénykultúra művelése költségeinek alakulásáról. Mindkét fejlesztés, azaz az AgroVIR Connect és az AgroVIR Works Lite segítségével minimálisra csökkenthető a személyes találkozások száma, ugyanakkor a munkavégzés folyamata és a gazdálkodás végig átlátható marad. Úgy is mondhatni: a mezőgazdasági vállalkozókat ezáltal hozzásegítették ahhoz, hogy "COVID-ready" legyen a gazdálkodás.

Az AgroVIR Connetc és az AgroVIR Works Lite 2020. augusztus 1-ig ingyenesen érhető el a gazdálkodók számára.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?