Kijelző a szélvédőn: a Valtra szerint ilyenek lesznek a jövő traktorai

agrarszektor.hu
A Valtra az idei Agritechnica expón mutatta be a végső változatát a SmartGlass névre keresztelt HUD-juknak (Head-up Display - szem elé vetített kijelző). A SmartGlass a traktor szélvédőjének közepére, két rétegelt üvegfelület közé lesz kivetítve, átlátszó megjelenítési technológia alkalmazásával.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A fejlesztés mögötti elv az volt, hogy a traktor vezetője úgy szerezhessen fontos információkat a jármű állapotáról, hogy közben ne kelljen levennie a szemét az aktuális munkáról. A homlokrakodós munkákra fókuszálva a SmartGlass meg tud jeleníteni számos hasznos olyan információt, mint például a billenési szög vagy a rakomány súlya, a traktor általános működése közben pedig a sebességfokozatot, a motor fordulatszámát vagy az aktuális sebességet. A kezelő maga választhatja ki, milyen adatok legyenek láthatóak a kijelzőn, ezeket a SmartTouch 9 incses képátmérőjű érintőkijelzőjén állíthatja be.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Miután bemutatták a koncepciót, a Valtra szakemberei nagyszabású kísérletezésbe fogtak. Azt például a felhasználók visszajelzései alapján derült ki, hogy az elképzelést mindenki értékelte, a HUD elhelyezésén és a megjelenített adatok kiosztásán még dolgozni kell, mondta Sam Hardy, a Valtra termékmenedzsere.

Ezért döntöttünk úgy, hogy több időt szánunk a kijelző kiosztásának újratervezésére, amely így a szélvédő nagyobb felületén fog megjelenni, viszont napos időben sem lesz gond a láthatóságával

 - mondta Sam Hardy. A Valtra a további tesztelések végett hamarosan húsz próbaegységet fog a kiválasztott felhasználók rendelkezésére bocsátani. A SmartGlass technológiával felszerelt termékek sorozatgyártása a tervek szerint a 2020-as év során fog beindulni.

A cikk eredeti nyelven a Farming UK oldalán olvasható.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58