Őstermelők, figyelem: elérhetőek az új értékesítési betétlapok

Őstermelők, figyelem: elérhetőek az új értékesítési betétlapok

agrarszektor.hu
Letölthetőek az őstermelők és az őstermelők családi gazdaságainak értékesítési betétlapjai. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) arra is felhívta a figyelmet, hogy két külön értékesítési betétlap került kialakításra, így minden érintettől fokozott figyelmet várnak a letöltést illetően.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A családi gazdaságokról szóló 2020. évi CXXIII. törvény által bevezetett egyik jelentős változás, hogy 2021. január 1-jével megszűnt a fizikai őstermelői igazolvány, továbbá megszűnt az értékesítési betétlap érvényesítési funkciója is. A betétlap adóügyi nyilvántartás vezetési kötelezettség teljesítésére alkalmas alapnyilvántartás, olvasható a NAK oldalán. Az őstermelőnek a jövőben is kell vezetnie valamilyen alapnyilvántartást, ami lehet naplófőkönyv, pénztárkönyv, bevételi és költségnyilvántartás, bevételi nyilvántartás, továbbá megmaradt erre a célra az értékesítési betétlap is.

Amennyiben az őstermelő jogosult betétlapon bevételeinek nyilvántartására, úgy azt az alábbi linken töltheti le. Az Agrárkamara, tekintettel arra, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és az Agrárminisztérium közreműködésével külön értékesítési betétlap került kialakításra mind az őstermelők, mind az őstermelők családi gazdaságában (ŐCSG-ben) tevékenykedő őstermelők részére, arra hívta fel az érintettek figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek a megfelelő értékesítési betétlap kiválasztására a letöltés előtt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?